vama sculeniPolițiști de frontieră de la Sculeni, împreună cu lucrători vamali, au descoperit ascunse în rezervorul unui autoturism, luni, 5 octombrie, aproximativ 7.100 de țigarete, pe care un bărbat din Republica Moldova intenționa să le introducă ilegal în România.

Cu o zi înainte, la Albiţa, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a descoperit 5.180 țigarete de proveniență Republica Moldova, ascunse la compartimentul motor al unui autoturism marca Skoda Fabia și într-o boxă audio, se precizează într-un comunicat de presă.

“În data de 5 octombrie, în jurul orei 06.50 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Lituania, cetățeanul din Republica Moldova Ion S., în vârstă de 22 ani. Deținând informații despre faptul că autoturismul este folosit pentru transportul țigaretelor de contrabandă, polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în rezervorul autoturismului, 7.080 de tigarete diferite mărci cu timbru de acciză Republica Moldova”, a declarat purtător de cuvânt al ITPF Iași, comisar de poliţie Mihaela Denis Lazăr.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura confiscării țigaretelor, în valoare de 3.101 lei, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

vama albita“În ziua de 4 octombrie, în jurul orei 14.30, la P.T.F. Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul din Republica Moldova Victor C., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Skoda Fabia, înmatriculat în Republica Moldova. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse și nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, cantitatea totală de 5.180 țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse la compartimentul motor al autoturismului și într-o boxă audio”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, inspector principal de poliție Irina Mirică.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigaretelor în valoare de 1.140 lei și sancționarea contravențională a cetățeanului în cauză cu amendă în valoare de 5.000 lei. (ZCH NEWS)

Articolul precedentColonelul Petru Cucoş a încetat din viaţă
Articolul următorACTUALIZARE: Suspecţii acuzaţi de viol au fost arestaţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.