colonelul CucosConsiderat unul dintre cei mai buni şefi pe care i-a avut Poliţia Neamţ, implicat în problemele comunităţii în calitate de membru ATOP şi după ce s-a pensionat, colonelul Petru Cucoş a încetat din viaţă, duminică, 4 octombrie, din cauza unei boli incurabile, care l-a chinuit în ultimii ani.

Petru Cucoş s-a născut la Bârlad, Vaslui, pe 15 iulie 1948, şi a absolvit Şcoala de ofiţeri în 1976, anul în care s-a şi încadrat în Ministerul de Interne. A urmat apoi facultatea de drept şi studii de perfecţionare. Firesc, din 1983, a făcut paşii de promovare profesională, începând cu funcţia de şef al Biroului economic din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad. A fost apoi locţiitor al şefului Poliţiei Bârlad, şef al Poliţiei municipiului Vaslui, iar din 1987 adjunct al şefului Poliţiei Neamţ. În perioada 1990 – 1997 a condus Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ, iar între anii 1998 – 2001 a fost şef al Serviciului Administrativ. În acelaşi an, după câteva luni de revenire pe funcţia de adjunct al şefului IPJ Neamţ, s-a pensionat, însă a rămas aproape de inspectorat, participând constant la evenimentele organizate cu ocazii speciale. În plus, a devenit membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, postură în care şi-a putut folosi experienţa acumulată de-a lungul anilor de carieră.

Din nefericire, însă, Petru Cucoş a fost diagnosticat cu un cancer limfatic, cu care s-a luptat câţiva ani şi chiar credea, la un moment dat că l-a învins. În ultimele luni boala a recidivat agresiv şi n-a mai fost nimic de făcut.

Despre colonelul Cucoş vorbesc cu drag şi cu respect toţi poliţiştii care au lucrat cu el şi l-au apreciat atât ca om, cât şi ca şef. Conducerea IPJ Neamţ şi personalul inspectoratului sunt alături de familia îndoliată şi regretă profund trecerea în nefiinţă a fostului comandant. Trupul neînsufleţit va fi depus, în cursul zilei de astăzi, la biserica din Sarata, iar înmormântarea va avea loc mâine, 6 octombrie, simplu, fără onoruri militare, aşa cum şi-a dorit familia. (C. MIRCEA)

Articolul precedentZiua Mondială a Educaţiei – programul şcolilor nemţene
Articolul următorŢigări de contrabandă în rezervorul maşinii şi într-o boxă audio!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.