tigari contrabanda 11Polițiștii de frontieră din Dorohoi au confiscat, sâmbătă, 5 decembrie, aproximativ 8.000 de pachete de țigări de contrabandă, în valoare de peste 69.000 lei, pe care 4 cetățeni ucraineni încercau să le introducă ilegal în România, se precizează într-un comunicat de presă.

În jurul orei 6:00, poliţiştii de frontieră au observat, în zona localității de frontieră Pomârla, două autoturisme marca Audi, despre care aveau informații că sunt folosite la transportul țigărilor de contrabandă. Au monitorizat cele două autoturisme până în momentul în care au observat că din mașina Audi A4, înmatriculată în Germania, au coborât doi bărbați care s-au urcat în cealaltă mașină, marca Audi A6, înmatriculată în Bulgaria, după care au plecat de la fața locului. Un echipaj al polițiștilor de frontieră s-a apropiat de autoturismul abandonat, în care au observat mai multe colete cu țigări, iar un alt echipaj, din cadrul aceluiași sector, a procedat la urmărirea celuilalt autoturism, care a fost oprit după aproximativ 5 km.

Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea ocupanților autoturismului, aceștia fiind doi cetățeni ucraineni și doi cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, cu vârste cuprinse între 21 și 38 ani, care au fost conduși la sediul poliției de frontieră, împreună cu autoturismul abandonat, încărcat cu țigări, pentru continuarea cercetărilor.

“În autoturismul abandonat, au fost descoperite 7.610 pachete țigări marca Marvel de proveniență Duty Free, în valoare de 69.175 lei. Țigaretele și autoturismul marca Audi A4, în valoare de 11.250 lei, au fost indisponibilizate la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani, subcomisar de poliție Minodora Răcnea.

Tinerii aflați în mașina Audi A6 au declarat că nu au cunoștință despre țigările aflate în cealalta mașina Audi A4, ei având doar rolul de a-i ajuta pe conaționalii lor să-i transporte până la un service să repare mașina. Polițiștii de frontieră botoșăneni efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. (ZCH NEWS)