accident mortal 02Două accidente mortale de circulaţie au înregistrat, în week-end-ul trecut, poliţiştii din Bacău.

Primul dintre acestea, s-a produs, sâmbătă, 5 decembrie, la ora 22:30, în comuna Mănăstirea Caşin, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic.

„Un tânăr, de 22 de ani, din comuna Mănăstirea Caşin, într-o curbă uşoară la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, s-a răsturnat în afara părţii carosabile, unde a surprins şi accidentat o localnică de 52 de ani. În urma evenimentului rutier s-a înregistrat decesul pietonului”, precizează IPJ Bacău.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

În ziua următoare, la ora 17:00, polițiștii au efectuat cercetări la un alt eveniment rutier, în localitatea Filipeşti.

„Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat că un bărbat, de 41 de ani, din Iaşi, în timp ce conducea un autoturism dinspre Bacău spre Roman, a surprins şi accidentat un tânăr, de 25 de ani, din comuna Prăjeşti, care s-a angajat în traversarea drumului naţional pe bicicletă, fără să se asigure și fără ca bicicleta să fie echipată cu surse de lumină sau elemente reflectorizante. În urma accidentului a rezultat decesul biciclistului”, precizează poliţiştii.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. (ZCH NEWS)