0:00

Tentativă ratată de alegere a vicepreședinților Consiliului Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 12 ianuarie, tentativa consilierilor județeni PNL și USR PLUS, de a alege ca vicepreședinți ai Consiliului Județean Neamț pe Florin Zaharia și Florin Hopșa, a eșuat lamentabil. Negocierile din ultima perioadă, ședințele mai mult sau mai puțin oficiale ale unora de la PRO România, întâlnirile lor cu PSD-iști de frunte, ca și degringolada din PMP Neamț, au făcut ca jocurile să se schimbe. În felul acesta s-a văzut de la început, de când s-a votat regulamentul, că Ionel Arsene s-a bazat pe 20 de voturi. Ceea ce le-a dat de înțeles opozanților reali ai acestuia că nu au nici o șansă să aleagă pe cei care i-am amintit deja. Singura soluție care rămăsese era aceea ca cineva care participă la vot să anuleze buletinul de vot. Lucru care s-a și întâmplat.

Ce s-a întâmplat de fapt la ședință? Consilierii PMP și cel puțin doi consilieri PRO România au trecut de partea lui Ionel Arsene. Acest câștig al lui Arsene a fost anulat, într-un fel, de plecarea din sală a lui Laurențiu Dulamă și a celuilalt consilier ales din partea PPU-sl, care au motivat că nu pot accepta ca buletinele de vot să fi fost completate cu propuneri înainte de ședință. În realitate, Laurențiu Dulamă a răspuns într-un fel faptului că Ionel Arsene nu și-a ținut promisiunea față de acesta, de a-l propune vicepreședinte al CJ și l-a ales pe Ion Asaftei.

Votul nul a fost, cel mai probabil, al lui Cătălin Chiței și în felul acesta meciul pentru alegerea vicepreședinților a fost trimis în prelungiri, urmând ca într-o altă ședință „mult mai bine organizată”, vorba lui Ionel Arsene, să fie aleși cei doi care vor sta de-a stânga și de-a dreapta șefului.

V.B.

Articolul precedentDirecția de Asistență Socială mobilează pietrenii în sprijinul persoanelor fără adăpost
Articolul următorUnul dintre tinerii implicați în cazul Damian a fost arestat preventiv