0:00

Direcția de Asistență Socială mobilează pietrenii în sprijinul persoanelor fără adăpost, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLuând în considerare temperaturile scăzute anunțate de meteorologi pentru această perioadă, Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț face eforturi pentru a găsi și sprijini toate persoanele fără adăpost de pe raza municipiului. Pentru aceasta, DAS face apel la pietreni să anunțe telefonic dacă întâlnesc oameni ai străzii la numerele de telefon 0759.033170 și 0233.214168 – Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost – și la 0233.231300 – Dispeceratul Poliției Locale.

”Nu treceți indiferenți pe lângă cei fără adăpost și oferiți-le șansa de a fi îngrijiți în adăpostul situat pe str. Izvoare nr. 151, unde persoanele asistate beneficiază de toate condițiile necesare, inclusiv hrană caldă – de 3 ori/zi, medicație pe bază de rețetă, măști de protecție și soluții dezinfectante, haine adecvate, evaluare și consiliere psihosocială, sprijin în vederea ieșirii din situația de vulnerabilitate socială și reintegrare în societate”, este îndemnul publicat de DAS Piatra-Neamț pe pagina oficială de Facebook.

Centrul de cazare temporară din cartierul Speranța are o capacitate de 40 de locuri, care pot fi suplimentate în caz de nevoie. Accesul în adăpost se face după triajul epidemiologic, persoanele fără adăpost fiind testate o dată la 2 săptămâni. La părăsirea adăpostului, toate persoanele asistate primesc măști pentru a se proteja pe timpul zilei.

A.H.

Articolul precedentAccident de iarnă: Pieton lovit de o mașină care a derapat
Articolul următorTentativă ratată de alegere a vicepreședinților Consiliului Județean Neamț