reclama autocenter

emilia-arcan

Situația de la Troleibuzul SA Neamț  tinde să capete tot mai mult accente de telenovelă, cu un scenariu scris prost și cu dialoguri ale surzilor. Joaca de-a traseele, ba le vrem, ba nu le mai vrem, ba le dăm la Transmoldavia, ba să le ia Urbtrans și să ni le dea nouă, ba să fie scoase la licitație, ba păstrăm două, da nu le facem, ba nu păstrăm două dar le facem a ajuns la un nou nivel. De data acesta, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, care are delegație pentru coordonarea societății, va trebui să-i înainteze președintelui Culiță Tărâță un raport privind activitatea de la Troleibuzul. În acest sens, vicepreședintele Emilia Arcan va trebui să elucideze și motivul pentru care SC Troleibuzul nu și-a ridicat de la Autoritatea Rutieră Română licențele de transport, licențe care, dacă nu vor mai interveni alte surprize, vor fi scoase din nou la licitație.

”Am solicitat și am primit  o serie întreagă de documente de la Troleibuzul cu privire la neridicarea licențelor de transport și la neatribuirea celor 2 trasee. Urmează să fac un raport către președintele Consiliului Județean pentru a se putea ști ce hotărâre să se ia în proxima ședință a Consiliului Județean Neamț”, a declarat Emilia Arcan.

Motivația  Troleibuzul în problema licențelor neridicate este destul hazlie:  nu a putut ridica respectivele licențe din cauza procesului cu SC Transmoldavia, societate cu care Troleibuzul a semnat la sfârșitul lunii decembrie un contract de colaborare!  După ce l-a încheiat și ziarul nostru a arătat că existe aspecte ciudate în el chiar Consiliul de administraţie de la Troleibuzul l-a reziliat.

”Prin prezenta, urmare a adresei CJ prin care ni se solicita motivarea neridicării licențelor pentru traseele atribuite, vă aducem la cunoștință faptul că SC Troleibuzul a primit hotărârea nr. 185/2013 – privind unele măsuri referitoare la serviciul de transport public de călători în trafic județean abia în data de 14.01.2014. Mai mult decât atât, nici până la această dată nu avem transmis Contractul de delegare gestiune care ar fi trebuit încheiat de SC Troleibuzul SA cu Consiliul Județean Neamț pentru traseele atribuite. De asemenea, neridicarea licențelor de traseu de la Autoritatea Rutieră Română este datorată și de faptul că pe rolul Tribunalului Neamț există înregistrat dosarul nr. 143/103/2014 prin care SC Troleibuzul SA este acționat în instanță de către SC Transmoldavia SA ca urmare a rezilierii contractului de colaborare și asociere”, se arată în respectiva adresă care, în forma primită la redacție nu conține număr de înregistrare și nici vreo semnătură.

Poziția reprezentanților Direcției tehnice din cadrul Consiliului Județean Neamț este alta: ”În baza HCJ prin care îi erau atribuite respectivele trasee se puteau ridica și licențele de transport. Licențele respective nu au nicio legătură cu atribuirea contractului de gestiune”!

ARR Neamț, cei implicați direct în emiterea licențelor dau dreptate tehnicienilor de la județ: ”Pentru a lua licențele de transport era nevoie doar de respectiva hotărâre a Consiliului Județean, de o cerere și de o situație cu parcul auto cu care sunt deservite respectivele trasee de operare. Noi suntem aici să respectăm hotărârile Consiliului Județean. Atât timp cât aduc documentele necesare noi suntem obligați să eliberăm licențele de transport”, a declarat Dumitru Acatrinei, șeful ARR Neamț.

Indiferent de concluziile ”Raportului Arcan”, probabil telenovela cu accente comice de la Troleibuzul va continua. Sperăm să nu se ajungă la o tragedie.

Irina CĂLIN

Articolul precedentSecretare de navetă
Articolul următorBalul, banul şi spitalul

5 COMENTARII

  1. ACESTA DOAMNA A VENIT LA TROLEBUZUL CA SA FACA PARADA MODEI NU CA SA MUNCEASCA CACI SE MURDARESTE PE MAINI, CU ASA ARCAN RAMAI FARA BAN.

  2. Da cu aceasta doamna Arcan cat o mai lalaiti… Tot spunrti ca e incompatibila, ca va fi schimbata dar…. Cine o tine asa strans in brate?????? Mai lasane cucoana si du-te acasa…

  3. DACA NU ESTI INCOMPETENT NU FACI PARTE DIN PSD ASA CA NU E NIMIC DE GRAV IN ASTA SI ARCAN POATE SA STEA PE SCAUN FARA PROBLEME SI DACA LA ASTEA MAI ADAUGI DILETANTISM SI MAI AI SI O DIPLOMA COPYPSTY AJUNGI PRIM MINISTRU…. ASA CUM AU MAJORITATEA PSD.

Comments are closed.