0:00

Telenovelă cu report la portofel: a plătit 60.000 de euro pentru a trata un cancer închipuit!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO întâmplare reală perpetuată pe parcursul a doi ani are toate șansele să devină scenariu pentru o telenovelă sud-americană. Un bărbat, de 33 de ani, din Roman, s-a plâns, în 2021, unei femei că se simte slăbit și că ar avea și alte simptome.

Femeia de 44 de ani l-a trimis să-și facă analize și l-a asigurat că va duce rezultatele la un medic foarte bun din străinătate. Apoi, i-a dat vestea …tristă că ar avea cancer și i-a furnizat și tratamentul. Timp de doi ani de zile bărbatul a plătit 60.000 de euro pentru “chimioterapie” cu suplimente alimentare. În cele din urmă, abia după doi ani, a devenit suspicios și s-a adresat poliției.

“La data de 06 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de înșelăciune.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în perioada 2021-2023,  o femeie în vârstă de 44 de ani, din Gâdinți, i-ar fi furnizat bărbatului de 33 de ani mai multe medicamente, despre care i-ar fi spus că au fost procurate din afara țării, pentru care bărbatul ar fi achitat suma de aproximativ 60.000 euro.

La data de 07 august a.c., polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, la imobilele persoanei bănuite de comiterea faptei.

Cu această  ocazie au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri și comprimate farmaceutice asemănătoare cu cele procurate victimei, comprimate ce ar face parte din grupa suplimentelor alimentare.

În urma materialului probator administrat, femeia de 44 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Acum rămâne ca polițiștii să mai stabilească și dacă nu cumva femeia a avut mai multe victime pe care le-a tratat cu suplimente alimentare.

Întâmplarea amintește despre cazul unei actrițe de comedie din Marea Britanie, Nicole Elkabbas, care a adunat o mica avere, 45.000 de lire sterline, păcălindu-i pe oameni că are cancer și are nevoie de ajutor.

Angela Croitoru

FOTO: IPJ Neamț

Articolul precedentScandal între romi la Roman sfârșit cu un deces și un spitalizat
Articolul următorMiercuri se toarnă stratul final de asfalt pe str. Mihai Viteazul. Restricții temporare de circulație
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.