accident iasi tren
Accident la barieră – 26.07.2015 – Iaşi

Poliţiştii rutieri din Iaşi, Hîrlău, Târgu Frumos şi Paşcani, împreună cu cei de la Transporturi, au organizat şi desfăşurat, joi, 22 octombrie, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, se anunţă într-un comunicat de presă al IPJ Iaşi.

“Peste 30 de poliţişti au aplicat 165 sancţiuni contravenţionale, dintre care 19 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 145 pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere. Au fost retrase 17 permise de conducere, dintre care 9 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată”, se precizează în comunicatul citat.

Poliţiştii au dat exemplul unui bărbat, de 24 ani, din judeţul Botoşani, care a condus o autoutilitară pe strada Sergent Grigore Ioan, din Iaşi, iar la trecerea la nivel cu calea ferată, nu a respectat semnalele acustice şi luminoase, aflate în funcţiune. A fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 945 lei şi i s-a reţinut şi permisul de conducere.

Aceste acţiuni sunt necesare din cauza unui grav accident la trecerea la nivel cu calea ferată, petrecut pe 26 iulie 2015, în zona străzii Canta, din municipiul Iaşi. Trenul Iaşi – Cluj a acroşat un autoturism Matiz, care nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată din zonă. Un bărbat şi o femeie din autovehicul au fost răniţi şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE Percheziţii la Tarcău: capcane pentru urşi, coarne de cerb şi carne de vânat!
Articolul următorArestări în dosarul importurilor intracomunitare de carne
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.