arest 04Percheziţiile efectuate de poliţiştii ieşeni, săptămâna aceasta şi săptămâna trecută, la 5 societăţi comerciale, care au ca obiect de activitate importurile intracomunitare de carne, din Iaşi şi Bihor, s-au soldat, momentan, cu doi arestaţi şi o persoană plasată sub control judiciar. Cele trei persoane sunt bănuite de evaziune fiscală, complicitate la comiterea acestei infracţiuni şi înşelăciune, prejudiciul fiind estimat la 1.500.000 de lei.

“La data de 21 octombrie, poliţiştii IPJ Iaşi au efectuat 3 percheziţii, în comunele Grajduri, Ciurea şi Scânteia, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi înşelăciune. Activităţile au vizat 5 societăţi comerciale, care aveau ca obiect de activitate importurile intracomunitare de carne. Cei în cauză sunt bănuiţi că nu ar fi înregistrat sau ar fi înregistrat fictiv în actele contabile operaţiunile economice desfăşurate, în domeniul importurilor intracomunitare de carne”, se precizează în comunicatul IPJ Iaşi.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat articole de mobilier în valoare de aproximativ 40.000 de lei, despre care există suspiciuni că ar fi fost cumpărate cu bilete la ordin refuzate la plată. Percheziţiile au fost efectuate în dosarul penal aflat în instrumentarea poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, în cadrul căruia săptămâna trecută au fost efectuate alte 5 percheziţii în judeţul Bihor, fiind instituit sechestrul asigurator asupra unui imobil. (ZCH NEWS)

Articolul precedent„Teama de tren” educată cu… amenzi!
Articolul următorDan Anton şi Gabriela Prelipcean, arestaţi preventiv
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.