iasi dan anton 02Curtea de Apel București a admis propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a judecătorului Dan Anton de la Curtea de Apel Iași, acuzat de trafic de influență (două infracțiuni), violarea vieții private, instigare la abuz în serviciu, șantaj și dare de mită, informează Agerpres.

În același dosar, magistrații au decis arestarea preventivă a grefierei Gabriela Prelipcean de la Judecătoria Iași.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei doi arestați.

În același dosar, sunt urmăriți penal sub control judiciar Mihaela Juravle, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani; Teodor Haucă, fost senator și în prezent administrator al unei firme; Mariana Moglan, concubina judecătorului Anton (având dublă cetățenie română și moldovenească) și Renato Del Gatto, om de afaceri italian.

Totodată, în dosar, sunt urmăriți penal: Doina Bădică, consilier în cadrul Senatului României – Comisia Economică Industrii și Servicii; Florin Zvîncă, lucrător de poliție în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca Costești; Carmen Lupușoru, medic primar neurologie psihiatrică pediatrică la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, Ion Popușoi, agent de pază. (ZCH NEWS)

Articolul precedentArestări în dosarul importurilor intracomunitare de carne
Articolul următorPIATRA NEAMŢ: Gaşca de spărgători de maşini – la expertiză psihiatrică
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.