masina spartaPoliţiştii din Piatra-Neamţ au mai prins încă doi minori care se ocupau cu spargeri de maşini, noaptea, prin oraş. Ei se alătură celorlalţi 4 băieţi, cu vârste între 4 şi 16 ani, din Vad (Dragomireşti), care au provocat daune mari prorietarilor de autoturisme. În ultima săptămână, mai mulţi pietreni care au maşini – inclusiv decapotabile găsite în parcare cu prelata sfâşiată – au depus plângeri la poliţie, după ce şi-au găsit geamurile de la portiere sparte. S-au organizat mai multe acţiuni şi, în noaptea de 19 spre 20 octombrie, când au fost sparte 5 autoturisme, au fost prinşi în flagrant doi din cei 4 minori de la Dragomireşti. După ce s-au extins cercetările, au fost identificaţi şi ceilalţi doi din gaşcă, iar în ziua de 22 octombrie alţi doi minori.

„Urmează să se stabilească dacă toţi cei 6 minori acţionau împreună sau separat, care este gradul de participare a fiecăruia la comiterea infracţiunilor pentru care se fac cercetări în 12 dosare penale”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Cum membrii găştii de spărgători sunt cu toţii minori, înainte de a se putea lua vreo măsură preventivă împotriva lor, este obligatoriu să fie expertizaţi psihiatric, pentru a se stabili dacă au discernământ. În sarcina lor s-au reţinut infracţiunile de distrugere (geamuri sparte şi prelate tăiate) şi furt. Se pare că numărul maşinilor în care au intrat, în căutare de bani pentru că altceva nu furau, este între 15 şi 20, dar nu toţi păgubiţii s-au dus la poliţie să depună reclamaţii. (C. MIRCEA)

Articolul precedentDan Anton şi Gabriela Prelipcean, arestaţi preventiv
Articolul următorFiica risipitoare a PMP, Mihaela Stoica, reactivată de Băsescu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.