Taximetriștii de la Gara Piatra-Neamț, controlați de 4 instituții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVreme de două ore, în ziua de 21 septembrie, taximetriștii care ”stau” în zona Gării Piatra-Neamț au fost controlați de reprezentanții a patru instituții: Biroul Județean de Poliție Transporturi, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Serviciul Județean de Metrologie și Registrul Auto Român.

”În intervalul orar 10-12, au fost verificate 8 autovehicule, fiind legitimate 8 persoane, cărora le-au fost prezentate riscurile nerespectării Legii 38/2003  privind transportul în regim taxi și de închiriere”, a declarat  comisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al IPJ Neamț.

”De asemenea, pentru abaterile constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.625 lei, două dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, iar una pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003. Totodată au fost reținute un certificat de înmatriculare și o autorizație taxi”.

În perioada imediat următoare, acțiunile de acest gen vor continua și în alte zone, scopul fiind atât verificarea legalității, cât și depistarea piraților din taximetrie. (C.M.)

Articolul precedentJumătate din Bradul Borca a luat „galben” * Cum se contestă identitatea jucătorilor?
Articolul următorRetorică parlamentară cu uraniul de la Grințieș
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Dupa piratii din taximetrie din oras ar trebui verificati si piratii din transportul intrajudetean. D-lor politisti, se stiu zonele in care se practica acest gen de piraterie, de ce nu se iau masuri? Nu e corect fata de soferii care au autorizatii, platesc dari la stat, sunt obligati sa-si cumpere masini ca sa primeasca licente…Fenomenul este alarmant. Personal asist zilnic la acest gen de piraterie, vad cum efectiv persoanele sunt luate din statiile de autobuz cu cateva minute inainte de a ajunge cursa speciala, cum piratii sfideaza soferii si cateodata chiar ii injura, le fac semne obscene ce sa mai spun, multe altele care nu pot fi spuse. Trebuie facut ceva si in acest domeniu, unii soferi sunt foarte nemultumiti de aceasta situatie si cred ca le afecteaza si atentia la volan… Ceea ce inseamna un risc nou pentru calatori.

Comments are closed.