pietricica turism

Polițiștii rutieri, împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român Neamț, au făcut o acțiune, în ziua de 7 noiembrie, în Piatra-Neamț, cu scopul de a preveni accidentele rutiere în care sunt implicate taxiurile.

“Acţiunea a vizat atât sancţionarea nerespectării normelor rutiere de către conducătorii auto, cât şi constatarea defecţiunilor tehnice”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. “Totodată s-a urmărit impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor”.

În total au fost controlate 45 de autovehicule care funcționează în regim de taxi și au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale. Ca măsuri complementare sancțiunilor principale, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.  Una dintre amenzi a fost încasată de un bărbat care avea o clientă în autoturism, dar nu pusese în funcțiune aparatul de taxat. A primit un “premiu” de 1000 de lei. (C.M.)