0:00

Marți, 8 noiembrie, Mănăstirea Agapia s-a umplut de sute de credincioși veniți să se roage și să participe la Hramul lăcaşului de cult. La această sfântă zi a participat și ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a oficiat o slujbă și a dat binecuvântarea celor prezenți. La această zi importantă din viața comunei Agapia a fost prezent şi primarul Neculai Nastasă, împreună cu soția.

După oficierea slujbei și a sfintei împărtășanii, ÎPS Teofan a ținut o predică, după care i-a binecuvântat pe toți cei prezenți. Atât credincioșii, cât și ÎPS Teofan, alături de invitați, au fost poftiți la masă, pentru a gusta din bucatele special pregătite pentru acest eveniment de către maicile din mănăstire.

„Acest sfânt lăcaș face parte din viața noastră și a țării și este o zi cu o mare însemnătate, în special pentru locuitorii din Agapia. Prezența ÎPS Teofan este mărturia că acest lăcaș sfânt este un reper al creștinătății și un simbol al istoriei țării noastre. Am fost impresionat de slujba religioasă oficiată de ÎPS Teofan și de cântecele corului de maici. Mulțumesc maicii starețe pentru invitație și o felicit pentru organizare”, a spus primarul Neculai Nastasă. (C.T. STURZU)

Articolul precedentTaximetriști controlați la Piatra-Neamţ! Amendă pentru nepornirea aparatului de taxat!
Articolul următorSucevean de 87 “tamponat” de un nemţean de 51
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.