0:00

Taxele și impozitele locale se pot achita începând cu 5 ianuarie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecția Taxe și Impozite a municipiului Piatra-Neamț anunță că în această perioadă, date fiind operațiunile de închidere an fiscal 2021, respectiv deschidere an fiscal 2022,  în programul informatic de evidență a impozitelor și taxelor locale se pot efectua doar încasări în numerar reprezentând amenzi contravenționale, taxe judiciare și extrajudiciare de timbru, taxe autorizare.
Se estimează că începând cu data de 05.01.2022 se vor putea derula și operațiuni privind plăți impozite și taxe locale pentru bunurile aflate în proprietate, prelucrare declarații de impunere, emitere certificate de atestare fiscală.

Bonificații la plata integrală a impozitelor locale până la 31 martie

Și în acest an, la achitarea integrală a impozitelor locale pe clădiri/teren/mijloace de transport până la data de 31 martie 2022 inclusiv se va acorda o bonificație atât persoanelor fizice cât și celor juridice.

Ca noutate în acest an, pentru a încuraja plățile online, evitând astfel aglomerările de la ghișee, bonificația este diferită în funcție de modalitatea de plată, respectiv:

Bonificație de 10 la sută pentru plata on-line prin intermediul site-ului www.primariapn.ro sau a site-ului www.ghiseul.ro

Bonificație de 8 la sută pentru plata în numerar sau POS la ghișeele instituției, sau prin ordin de plată, internet banking sau foaie de vărsământ.

Vă reamintim că din data de 5.01.2022 impozitele și taxele locale pot fi achitate prin următoarele modalități de plată:

  • În numerar la ghișeele situate în Piatra Neamț:

– În incinta Mall Forum Center, etaj 3, str. Cuejdi, nr. 1B;

– Str. Ștefan cel Mare nr. 6–8, în incinta sediului Primăriei Municipiului Piatra-Neamț, Biroul de Relații cu Publicul (camera 20).

  • Prin virament în conturile deschise la Trezoreria municipiului Piatra Neamț;
  • Prin intermediul cardului bancar (P.O.S.), la ghișeele situate în incinta Mall Forum Center, etaj 3, str. Cuejdi, nr. 1B;
  • Online accesând site-ul www.primariapn.ro;
  • Online prin intermediul Sistemului Național de Plată Electronică, accesând site-ului www.ghiseul.ro

 

Articolul precedentPregătiri de valul 5 Covid: Centre de evaluare în spitalele din Piatra-Neamț și Târgu Neamț, Romanul refuză
Articolul următorPiatra Neamț. Bărbat bătut cu bestialitate şi lăsat în stradă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.