0:00

Taxă auto doar pentru mofturoși la Spitalul Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Florin Apostoae (manager): „Înainte de taxa asta, era foarte aglomerat în curtea spitalului, iar de multe ori ambulanțele nu mai aveau loc să treacă”

* Vasile Dron (membru CA): „I-am spus directorului Apostoae să micșoreze taxa până la 5 lei”

Taxa auto de 7 lei de la Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie” din Târgu-Neamț, creează dispute atât în mediul social, cât și în cel politic. Taxa de 7 lei pentru cei care intră cu autoturismul în incinta instituției a fost impusă de conducerea spitalului, pe considerentul că cei care au urgențe vin cu ambulanța și că doar mofturoșii cu mașini personale, care vor să intre în curtea spitalului, vor plăti. Vasile Dron, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Târgu-Neamț, e de părere că taxa este bună, doar că trebuie micșorată până la 5 lei. „Această hotărâre de impunere a taxei este una luată de Consiliul Director, dar i-am spus directorului Florin Apostoae să micșoreze taxa până la 5 lei. I-am mai sugerat să se amplaseze și o barieră cu cartelă pentru cei care vor să intre cu mașina în curtea spitalului. Oricum, până acum parcă era un concurs de mașini în curtea spitalului, așa de multe erau. Pentru situații de urgență nu se va plăti, nu se pune problema. Vor plăti doar cei care nu au urgențe și vor să intre doar pentru a vizita rude sau cu alte treburi”, a precizat Vasile Dron, membru în Consiliul de Administraţie al spitalului din partea Consiliului Local Târgu-Neamț.

Managerul Apostoae: „Cei mofturoși să plătească”

Contactat telefonic, managerul Florin Apostoae s-a arătat hotărât în a menţine decizia impusă chiar de el, ba mai mult a dat de înțeles că o asemenea taxă va fi doar pentru acei șoferi mofturoși care din comoditate vor să intre cu mașina în spital, neavând neapărat o urgență. „Această taxă am impus-o pentru acei șoferi mofturoși. Aceștia nu vin pentru urgențe, ci pentru consultații. Cei cu urgențe nu vin la spital cu mașina, ci cu Ambulanța. Dar cei care sunt mofturoși să plătească. Iar prin taxa asta mai vin bani la veniturile proprii ale spitalului. Plus că înainte de taxa asta, era foarte aglomerat în curtea spitalului, mașini peste mașini, iar de multe ori ambulanțele nu mai aveau loc să treacă”, a declarat Florin Apostoae, managerul spitalului.

„S-a privatizat spitalul?”

De cealaltă parte, Maria Vrânceanu, fost consilier local din partea PDL în legislatura trecută și actual vicepreședinte a organizației PDL Târgu-Neamț, s-a arătat deosebit de indignată de impunerea acestei taxe auto la intrarea în spital, precizând că din moment ce nu a fost dezbătută în prealabil în Consiliul Local, se gândește că poate Spitalul din Târgu-Neamț s-a privatizat și nu știm noi.

„Am constatat cu stupoare o nouă taxă introdusă pentru cetățenii orașului Târgu-Neamț, cât și pentru cei din comunele limitrofe, și anume taxa auto de 7 lei de intrare în incinta spitalului. Această taxă a fost introdusă de conducerea instituției, dar fără a fi dezbătută în Consiliul Local și nu văd motivele pentru care taxa are un cuantum atât de mare, încât mă întreb dacă nu cumva s-a privatizat spitalul și noi nu știm. Mai există și întrebarea când există o urgență cu un copil, așa cum mi s-a întâmplat și mie personal, să înțeleg că dacă nu ai la tine acei 7 lei, nu poți beneficia de asistență medicală?! Acest lucru mi se pare o îngrădire a dreptului la sănătate. Aș aștepta ca cetățean al orașului Târgu-Neamț niște explicații din partea conducerii spitalului, de ce s-a impus o asemenea taxă, în condițiile în care firma de pază este non-stop la poartă. Consider că, în această perioadă grea pentru toți din punct de vedere financiar, această taxă este abuzivă și lasă o gaură în buzunarul cetățeanului. Și, de asemenea, mai consider că a intra cu mașina în Spital pentru a primi servicii de asistență medicală, în condițiile în care plătim și contribuții la sănătate, nu reprezintă în secolul XXI un lux”, a menţionat Maria Vrînceanu.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentLa aniversară… Daniel Chirilă, un an la şefia AJOFM Neamț
Articolul următorȘoc! Mircea Pintilie vorbește!

1 COMENTARIU

  1. da si cam ce ai vrea,sa-mi aduc copchilu’cu ambulanta la pediatrie la urgente?pai va trebuie 100 de ambulante pt ca urgentele de genul nu pot astepta,eu nu pot sta cu copil de cateva luni la poarta spitalului asteptand ambulanta salvatoare

Comentariile sunt închise.