pietricica turism
FOTO: Captură Roman Tv

Ioan Neagu (69 de ani) din Roman, protagonistul unei scene incredibile, a fost reținut de polițiști, 24 de ore, după ce-a furat o trusă criminalistică. Cel mai probabil bătrânul n-a știut ce fură și s-a gândit că în valiza lăsată pe stradă ar putea găsi bani sau bunuri de valoare. În ziua de 5 februarie, el a trecut prin locul în care tocmai se petrecuse un accident rutier, la intersecția străzii Păcii cu Bulevardul Republicii, și i-a atras atenția trusa criminalistică, pe care a luat-o și a plecat. L-a văzut un polițist care era pe strada Păcii și dirija traficul. Luat la întrebări, bătrânul a spus că s-a gândit că valiza a fost furată și abandonată.

Polițiștii l-au condus la sediu și l-au reținut, pentru 24 de ore, și l-au introdus în Arestul IPJ Neamț, iar astăzi, 6 februarie, l-au condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, în vederea luării unei măsuri preventive”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Ioan Neagu este tatăl unui hoț din locuințe cunoscut în Roman, cercetat în numeroase spargeri și condamnat pentru furt calificat. În cazul lui, cea mai severă măsură care se poate lua este controlul judiciar pentru 60 de zile, timp în care va trebui să respecte obligațiile stabilite de magistrați. (C.M.)