0:00

Tarifele decontate pentru medicii de familie și cei din ambulatoriu se mențin până la sfârșitul anului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma negocierilor dintre reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și cei ai Colegiului Medicilor din România, s-a stabilit ca tarifele decontate pentru medicii de familie și cei din ambulatoriu se vor menține până la sfârșitul anului. Valoarea punctului per capita va fi de 12 lei, iar cea a punctului de serviciu medical rămâne de 8 lei.

La începutul acestui an s-au stabilit aceste valori, dar numai pentru semestrul I din 2024, fără nici o precizare pentru cea de-a doua jumătate a anului. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat pe 24 aprilie că vor fi menținute tarifele și în a doua jumătate a anului, urmând ca Ministerul Finanțelor să aloce peste 2 miliarde de lei printr-o hotărâre de Guvern.

Reamintim că în luna ianuarie medicii de familie au inițiat proteste după ce Casa Națională de Asigurări de Sănătate a publicat un proiect referitor la valoarea punctelor per capita și pe serviciu, acestea fiind în scădere față de anul trecut. Ulterior o hotărâre de guvern a stabilit că „pentru semestrul I al anului 2024, valoarea garantată a punctului pe serviciu medical se menține la nivelul valorii valabile în semestrul II 2023”.

(G. S.)

Articolul precedent22.600 lei – cheltuieli judiciare într-un proces penal
Articolul următorSuceava: 25 de percheziții și zeci de litri de combustibil confiscat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.