pietricica turism

ttr 2014 tg nt

Speranţe turistice pentru Piatra Neamț
* angajaţii Primăriei Târgu-Neamţ au fost costumaţi în straie populare

Târgul de Turism al României s-a încheiat, duminică, 16 februarie. Reprezentanţii municipalităţii s-au întors plini de speranțe în privința oportunităților turistice ale municipiului Piatra Neamț și asupra modului de promovare a acestora. Câteva mii de persoane au trecut pragul standului municipiului Piatra Neamț.

”Municipiul Piatra Neamț s-a prezentat cu oferta de vară, respectiv cu pachetele turistice ale Perla Invest, care includ Ştrandul Tineretului, Telegondola, Baza Hipică, traseele montane de drumeție și sport și evenimentele care au devenit tradiție și care atrag turiști din toată țara: Tare ca Piatra, Cozla Muzic Fest, Hard Enduro Piatra Neamț și concursul de off road Dacii Liberi. Încă din prima zi standul municipiului a avut foarte mulți vizitatori și touroperatori interesați de includerea orașului în pachetele lor turistice. Mai mult, câțiva touroperatori s-au arătat în mod special interesați de excursii de câte două zile la Piatra Neamț, care sunt incluse într-un circuit al turiștilor veniți din Israel. S-au arătat foarte interesați de ofertele de cazare și de posibilitatea ca acești turiști să viziteze împrejurimile municipiului Piatra Neamț”, a precizat viceprimarul municipiului Piatra Neamț, Adrian Grigoraș.

Târgu-Neamț în straie populare

Orașul Târgu-Neamț a participat la recentul Târg de Turism de la Romexpo cu angajați ai primăriei costumați în straie populare. Cu ei au făcut deplasarea și reprezentanți ai pensiunilor din zonă, dar și meșteri populari. Transportul echipamentelor a fost suportat de reprezentanții pensiunilor, la fel și închirierea costumelor. În stand-ul orașului Târgu-Neamț vizitatorii au putut degusta din produsele tradiționale zonei, cum ar fi zacusca, afinata sau țuica, într-un decor medieval cu scuturi și sulițe de la Cetatea Neamțului.

buzdugan grigoras

“Comparativ cu celelalte ediții la care am participat, anul acesta putem spune că a fost un succes, ne-au călcat pragul standului mult mai mulți vizitatori, asta poate și din cauza amenajării în care au fost amplasate macheta Cetății Neamțului, precum și reconstituirea parțială a camerei pârcălabului din cetate. Primăria a participat la acest eveniment în parteneriat cu Asociația de promovare și dezvoltare turistică Valea Ozanei. Din partea primăriei a participat o delegație formată din 6 persoane, cu mențiunea că două persoane au stat doar două zile. La deschiderea oficială de joi, a participat și dl. primar Daniel Harpa , iar din partea pensiunilor au participat 3 persoane”, ne-a declarat Daniel Amihăilesei, șeful Compartimentului de Integrare Europeană, din cadrul Primăriei Târgu-Neamț. Din bugetul pe anul 2014 au fost alocați, pentru acest târg, 50.000 de lei, în acești bani fiind incluse cazarea și realizarea de pliante.

Irina CĂLIN
Ciprian Traian STURZU