Joi, 17 septembrie, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț, sub ochii îngăduitori ai statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt, a avut loc lansarea celei de-a V-a ediții a Târgului de carte ”Libris”. Un eveniment care se întinde pe 4 zile și care promite cititorilor fideli și mai puțini fideli o suită de manifestări cultural-artistice ce cuprind lansări de carte, prezentări ale ultimelor apariții editoriale, recitaluri de muzică folk, recitaluri de poezie și prețuri reduse la sute de cărți. Ba, am putea spune că târgul nu se rezumă doar la cărți, cei curioși care se perindă pe la standuri având ocazia să achiziționeze CD-uri cu muzica preferată sau, pentru cei care preferă să asculte o carte, audiobook-uri.

Reducerile sunt practicate de mai toate editurile, așa că aveți mari șanse ca una dintre cărțile preferate de dumneavoastră să-și găsească locul în biblioteca personală pentru o sumă de bani acceptabilă. Parcul Tineretului, locul ales de organizatori pentru lumea cărților pare să fie unul inspirat dacă e să ne luăm după cei interesați care și-au mai astâmpărat curiozitatea începând chiar înainte de momentul deschiderii târgului. Evenimentul este organizat și susținut finaciar și logistic de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Neamț, alături de autoritățile județene și locale.

Ținem foarte mult la acest eveniment pentru că face parte din ceea ce numim noi demers pentru normalitate. Cred că acest demers se înscrie în această dorință de a avea o viață normal, de a trăi liniștiți în comunitatea din care facem parte. Dorim ca ceea ce înseamnă carte să se apropie de cetățenii acestui oraș și ai acestui județ”, a spus Mihai Apopii, președintele CCI Neamț. (M. TEODOROF)

Articolul precedentMonografii din județul Neamț, lansate la Târgul de carte ”Libris”
Articolul următorAngelo Massone: “Ofer acţiunile mele gratis celor care plătesc datoriile clubului!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.