ceahlaul massone 2015Vineri, 18 septembrie, este ultima zi în care Angelo Massone mai poate achita salariile restante, altfel se intră în faliment.

Italianul a declarat că are aceşti bani pregătiţi, dar dacă Viorel Măstăcăneanu nu îi cedează restul de acţiuni, pentru ca el să devină acţionar unic, nu va plăti niciun leu.

Massone a oferit şi explicaţia gestului său: „Eu nu fac acte de caritate să ajut pe cineva! Eu fac business. Cred că suntem singurul club din România care avem la ora actuală zero lei din contracte de sponsorizare. Administraţia locală ne-a ajutat tot cu zero lei. Domnul Viorel Tudose, patronul societăţii Getica 95 a declarat că a suportat mai multe cheltuieli din conturile firmei sale. Eu vă spun că singur am finanţat acest club de când am venit în Piatra Neamţ. Getica 95 s-a angajat printr-un contract că ne va da o sumă de bani, 3.300 de euro pe lună, pentru ca sigla să fie pe pieptul tricourilor purtate de jucători. A plătit zero lei. Hotelul Central Plazza spune că are de primit bani de la mine, dar eu am achitat mare parte din datorii, peste 85%. În plus, patronii de la acest hotel mi-au pus un tarif mult mai mare pentru toţi colaboratorii mei care s-au cazat la acest hotel. Acest campionat va costa un milion de euro. Dacă ei vor să ajute clubul, să plătească şi eu fac un pas în spate, pentru că acest club este boicotat de aceşti oameni. În afară de domnul Luigi Bodo, faţă de care îmi cer scuze că l-am menţionat într-un comunicat de presă, aceşti creditori nu au o credibilitate financiară. Spun numai vorbe în conferinţe de presă. Ofer acţiunile mele gratis celor care plătesc datoriile clubului”.

Angelo Massone nu a părut interesat de faptul că nu plăteşte chirie pe terenul de fotbal, proprietate a municipalităţii şi nu consideră aceasta un ajutor din partea autorităţilor locale şi nu şi-a mai amintit declaraţia pe care a făcut-o atunci când a preluat pachetul majoritar de acţiuni al clubului pietrean, anume că nu a venit la Piatra Neamţ să facă afaceri, ci să se bucure de fotbal. De asemenea, Massone nu a dat cifre exacte atunci când a fost rugat să spună care este suma de bani pe care a investit-o în Ceahlăul. La fel a făcut când a fost rugat să spună care sunt datoriile clubului FC Ceahlăul SA şi a oferit o explicaţie pentru faptul că s-a înscris la masa credală, deşi este acţionar principal: „Mi se pare ciudat să fiu acţionar principal şi să plec din club fără bani”. (M. STOIAN)

Articolul precedentTârgul de carte Libris: Cărți de 1 leu și CD-uri cu ”Regele” Elvis GALERIE FOTO
Articolul următorFotbalist până ieri la FC Ceahlăul: „M-am săturat să-i cer zilnic mamei doi lei ca să vin la stadion”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.