libris afisAstăzi, în prima zi a Târgului de carte ”Libris”, care se desfășoară în perioada 17-20 septembrie, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț, a avut loc lansarea a două dintre cele mai proaspete monografii din județ.

Una dintre acestea se numește ”Parte a rotundului de țară” (semnată de Aurelia Arghiropol), în paginile căreia sunt așternute informații prețioase despre comuna Bozieni, iar în cealaltă, intitulată ”Pe vechiul drum al Pancovei”, și prinde în paginile ei date extrem de valoroase despre comuna Pâncești (semnată de Smaranda Florian și Augustin Holmanu). Ambele apariții editoriale au văzut lumina tiparului sub Editura Capriccio.

Întotdeauna, o monografie încheie un trecut, un interval mai mare din spațiu și timp și constituie mărturia unui moment. Așa arată receptarea tradiției și a locului care se numește Bozieni, la momentul 2015. Despre comuna Pâncești pot să vă spun că este o comună interesantă, deosebită, atipică din foarte multe puncte de vedere și acest lucru apare inspirat din parcurgerea acestei cărți”, a precizat scriitorul nemțean, Cristian Livescu.

La momentul lansării a fost prezenți președintele Consiliului Județean, Constantin Iacoban și senatorul Liviu Bumbu. (M. TEODOROF)

Articolul precedentCentrul de permanență din Mărăței, cel mai căutat din Neamț
Articolul următorTârgul de carte Libris: Cărți de 1 leu și CD-uri cu ”Regele” Elvis GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.