În luna august, aproape 10.000 de nemțeni au solicitat ajutor medical într-unul din cele 21 de centre de permanență din județ.

Că au avut nevoie de o consultație, de tratamente sau au solicitat adeverințe, cele mai căutate centre de permanență au fost cele din mediul urban, cu 7.600 de pacienți care le-au trecut pragul.

Centrul din Mărăței a fost cel mai solicitat și din punct de vedere al consultațiilor și al tratamentelor, pietrenii apelând la acest tip de serviciu medical de aproape o mie de ori, doar în luna august, conform datelor statistice furnizate de către DSP Neamț. Următoarele în „top” au fost centrele de permanență din Dărmănești, din Roman – Dragoș Vodă, din Târgu Neamț și din Roznov.

La polul opus, centrele din Poienari, Episcop Melchisedec din Roman și cel din Speranța nu prea au căutare, o medie de 250 de persoane trecându-le pragul într-o lună întreagă. În toate cele 21 de centre de permanență, s-a solicitat ajutorul specializat al celor de la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț de 35 de ori, în luna august, cu 10 mai mult decât în luna precedentă. Ambulanța a fost chemată pentru 7 pacienți veniți la centrele de permanență din Roznov și Grințieș, pentru 5 pacienți la Oniceni și 4 la Poienari.

În luna iulie, pentru 9.460 de pacienți care au avut nevoie de asistență medicală printr-un centru de permanență din județ, Casa de Asigurări de Sănătate Neamț a decontat în total 336.372 lei. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentACTUALIZARE DOSARUL “MAFIA LEMNULUI” Cei 5 reţinuţi, puşi sub control judiciar!
Articolul următorMonografii din județul Neamț, lansate la Târgul de carte ”Libris”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.