tg teren 01La sfârșitul săptămânii trecute, vă spuneam despre locatarii revoltați dintr-un bloc de la Târgu Neamț, care au intrat în conflict cu proprietarul terenului vecin cu ei, care proprietar pare dispus să valorifice, el sau prin terți, bucata de pământ sub formă de imobil, parcare sau, în definitiv, orice dorește, că doar e proprietar. Săptămâna aceasta, scandalul intră într-o nouă etapă, fiindcă, după cum explică primarul de Târgu Neamț, cetățenii au dreptate în nemulțumirea lor, iar cazul de la Cuza-Vodă nu este unul singular.

daniel harpaDin punctul meu de vedere, nu e nimic surprinzător în toată această situație, fiindcă, încă din 2012, când am preluat mandatul de primar, știam că sunt probleme, că majoritatea terenurilor au fost date… cum au fost date. Eu consider că normal ar fi să răspundă cei care au făcut asta, care au dat terenurile așa cum le-au dat. Că nu e problemă doar acolo. Și noi, când am vrut să amenajăm o parcare cu plată, ne-am pomenit că terenul este în proprietatea unui cetățean al orașului. Oricum, eu consider că trebuie să răspundă cei care au aprobat aceste chestiuni, în frunte cu ordonatorul de credite, fostul primar, și cu consilierii locali care au aprobat aceste acordări, chiar cu comisia locală de fond funciar. Fiindcă nu este un caz singular, cum spuneam. În ce mă privește pe mine și primăria, la momentul de față, mă gândesc foarte serios să solicit un audit, care să verifice toate punerile în posesie din 1990 încoace. Și tare mi-e să nu ne trezim cu ceva la fel de urât ca la București…!”, a declarat Daniel Harpa.

Primarul de Târgu Neamț a adăugat că a luat legătura și cu Prefectura, pentru a solicita măcar asistență juridică, dacă nu chiar ajutor în rezolvarea problemei, dar verificarea tuturor dosarelor care au trecut pe la comisia județeană de fond funciar este o acțiune de lungă durată și cu rezultate incerte.

În orice caz, este clar că trebuie făcut ceva, că noi, acum, am ajuns să cumpărăm terenuri date altora în anii trecuți, așa cum au fost date, la nivel cel puțin discutabil. În această situație, nu pot decât să fiu de acord cu cetățenii, care au dreptate să fie nemulțumiți”, a conchis primarul Harpa. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentComisarul şef Catană – 4 ani de închisoare cu executare, la prima strigare
Articolul următorNemţeni răniţi în accident rutier în Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Solicita d-le Harpa audit ca doar trebuie sa scoti adevarul la suprafata si nu ar fi rau daca l-ai folosi si pe seful tau Arsene ca doar el e salvatorul orasului.Hai mai bine sa ne apucam de treaba si sa nu mai iesim in fata oamenilor si sa le spunem ca nu le putem rezolva problemele din cauza celor care au fost in trecut.Poate vrei sa ceri sa faca si deshumari ca sa afle lumea de ce nu-ti poti face treaba.Pacat,aceeasi oameni,aceeasi conceptie,aceeasi minciuna.

Comments are closed.