Un teren privat de pe strada Cuza-Vodă din Târgu-Neamț, situat chiar în vecinătatea unei stații taxi, este motiv de ceartă între câțiva locatari de la blocul vecin terenului și proprietar. Locatarii reclamă faptul că, în varianta ridicării unui imobil pe acel teren, se va obtura lumina naturală de la ferestrele blocului, se va bloca accesul autoturismelor proprietate personală în spatele blocului și se va bloca și accesul mașinilor de pompieri în cazul unui incendiu.

„Acest teren împiedică multe activități ale locatarilor, plus accesul pietonal, cât și cel al mașinilor noastre. Dacă se va ridica o clădire pe acest teren nu va mai intra nici lumina soarelui în apartamentele noastre. Vom da primăria în judecată”, ne-a spus revoltat un locatar.

“A trecut prin multe mâini”

Cei de la primărie, prin vocea șefului de la Urbanism, Ioan Rusu, ne-au spus că nu există depusă nici un fel de documentație cu privire la ridicarea vreunei clădiri.

„Apetri Pantilică nu are niciun fel de documentație depusă la primărie cu privire la ridicarea unei clădiri pe acel teren. Dânsului i s-a eliberat doar o autorizație de construcție pentru împrejmuirea terenului, proprietate personală. Terenul i-a fost dat inițial unui domn Roșu Ion, căruia i s-a constituit dreptul de proprietate, dar de atunci și până acum, terenul a trecut prin mai multe mâini. Actualmente, terenul a fost cumpărat de domnul Pantilică. Deocamdată, nu este depusă nici un fel de documentație pentru ridicarea unui imobil pe acel teren”, ne-a precizat Ioan Rusu, șeful Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Târgu-Neamț.

“Nu în mandatul meu”

Despre această situație primarul Daniel Harpa ne-a declarat că va face mai multe verificări pentru a se edifica asupra legalității sau ilegalității acestei spețe.

„Dacă au motive să dea primăria în judecată, asta e. Dar eu știu că în mandatul meu nu s-a dat nici un teren în posesie niciunei persoane în acea zonă. Dacă este ceva ilegal, cel care a eliberat documente va răspunde. O să verific și eu personal să văd despre ce este vorba”, ne-a spus și primarul Daniel Harpa.

“Nu pun flori sau mărar”

Contactat telefonic, proprietarul terenului de pe str. Cuza-Vodă ne-a spus că, din moment ce este terenul său, poate construi ce vrea pe el.

„Deocamdată, am pus gard, l-am împrejmuit. Am împrejmuit terenul, pentru că este al meu. Dacă o să fac o construcție pe el în viitor cei de la primărie trebuie să-mi dea o aprobare. Pe acest teren al meu doar nu am să pun flori sau mărar. Flori să pună primăria, nu eu. Plus că eu am și acceptul de la proprietari, doar că mai sunt unii care au trăit în străinătate și acum vin și fac ei legi pe aici. Poate fac și o parcare de reședință. Dar, poate locatarii vor vrea ca parcarea să fie și pe gratis! Să stea liniștiți că în 4-5 ani nu voi construi nimic”, ne-a declarat Pantilică Apetri. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPoliţia Locală Piatra Neamţ face angajări!
Articolul următorACTUALIZARE LIGA I: FC Botoşani, prima victorie după 8 etape! CSMS Iaşi a învins FC Voluntari!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.