pietricica turism

tg 1 decembrieDe Ziua Națională, administrația locală din Târgu-Neamț va organiza o serie de manifestări pe platoul din fața Casei Culturii „Ion Creangă”.

Se remarcă dezvelirea unei plăci comemorative în memoria unor foști elevi ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” care, în perioada comunismului, au făcut pușcărie, pentru că au realizat manifeste cu mesaje împotriva sistemului.

Luni și marți angajații primăriei vor fi liberi.

“Anul acesta am decis să nu mai organizăm aceste manifestări în Piața Adormirii Maicii Domnului, pentru a nu mai perturba traficul și ne vom muta pe platoul din fața Casei Culturii Ion Creangă. Pe acest platou va avea loc și o paradă cu două detașamente de pompieri, jandarmi și Poliția Locală, dar și un TeDeum. Vor fi invitați, de asemenea, parlamentari din zonă, reprezentanți ai instituțiilor județului și oficialități locale. Programul va continua cu spectacole folclorice. Și de Sf. Andrei și de 1 Decembrie angajații primăriei, conform legii, vor fi liberi”, ne-a declarat Vasile Apopei, city-manager de Târgu-Neamț. (C.T. STURZU)