Agenția Națională de Integritate a declarat-o incompatibilă pe secretara comunei Valea Lupului (Iaşi), se precizează într-un comunicat de presă. Agnes Ela Potochină este acuzată că a exercitat simultan funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

“POTOCHINĂ AGNES-ELA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 septembrie 2009 – 25 august 2010, întrucât a deținut, simultan cu funcția de secretar al Comunei Valea Lupului, și funcția contractuală de inspector de specialitate – consilier al primarului în cadrul Primăriei Comunei Valea Lupului, încălcând, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică. Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează (…) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice»”, se precizează în comunicatul amintit.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Agnes-Ela Potochină a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

“Persoana (…) față de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai precizează ANI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTÂRGU-NEAMŢ: Manifestări de Ziua Naţională
Articolul următorMaşină de lux furată descoperită de poliţişti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.