TÂRGU NEAMŢ: Lalelele plantate de Eurosal, furate cu sârg!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOdată cu venirea primăverii, la Târgu-Neamț, autoritățile locale au amenajat pe arterele principale ale orașului jardiniere cu flori de toate tipurile, cu ajutorul celor de la Eurosal, care dețin și o seră. Din păcate însă, în ultima perioadă, sute de flori și, în special, lalele au fost furate ziua în amiaza marei. Atât viceprimarul Traian Humulescu, cât și Florin Tofan, șeful Poliției Locale fac apel la cetățeni să nu mai rupă florile din jardiniere. Același apel îl face și Stelică Airinei, directorul societății Eurosal care întreține sera de flori a orașului.

„Este mare păcat că s-a ajuns la asemenea probleme create de unii cetățeni , mai ales că ne-am străduit să achiziționăm lalele din Olanda. Vreo 3.500 de lalele am cumpărat din Olanda, iar vreo 6.500 din România. Fac apel la acei cetățeni care rup flori din oraș să se gândească că ele au fost puse cu scopul de a înfrumuseța orașul. Trebuie să înțeleagă că facem eforturi financiare să achiziționăm și să plantăm aceste flori”, ne-a declarat viceprimarul Traian Humulescu.

„Au fost încheiate două procese verbale , una cu avertisment și una cu amendă. Amenda este cuprinsă între 200 și 1.000 de lei. Camerele ne-au ajutat mult în acest sens. De asemenea, am depistat pe la unele blocuri că multe din florile furate din jardiniere erau plantate în fața scărilor. Din păcate, este o practică veche ca, la început de primăvară, să se planteze pe morminte flori furate din centrul orașului sau parcuri”, ne-a declarat Florin Tofan, șeful Poliției Locale.

TÂRGU NEAMŢ: Lalelele plantate de Eurosal, furate cu sârg!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„E păcat de munca angajaților de la Eurosal, care se străduiesc an de an să planteze flori în oraș, pentru ca toți cetățenii să se bucure de priveliște. E păcat și de cheltuiala cu aceste flori pe care le achiziționăm, chiar dacă multe dintre ele le producem în propria seră. Am încredere că aceste practici nu se vor mai repeta. Ne dorim ca orașul nostru să arate ca o grădină și sunt sigur că același deziderat îl au și târgnemțenii”, ne-a spus și Stelică Airinei, directorul Eurosal.

Societatea Eurosal a achiziționat 4.000 de flori și aproximativ 6.000 de alte flori au fost produse în propria seră. De asemenea, cei de la Eurosal au mai achiziționat 10.000 de lalele, dintre care 3.500 din Olanda și 6.500 din țară. (C.T. STURZU)

Articolul precedentIAŞI / NEAMŢ: Romaşcani, la „operat” buzunare la Paşcani
Articolul următorACTUALIZARE 14 dintre „academicienii” lui Ţâţă reţinuţi! La jafuri participau şi minori! VIDEO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.