pietricica turism

tg-dgaspc-02tg-dgaspc-01Miercuri, 26 octombrie, în sala de ședințe a Consiliului Local Târgu-Neamț, a avut loc finalizarea proiectului județean denumit “Centrul Zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate”.

Au participat reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor (DGASPC) Neamț (directorul general Cristina Păvăluță și purtătorul de cuvânt al instituției, Magda Vasilache), reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Târgu-Neamț,  primarul Daniel Harpa și primarul de Răucești, Dumitru Bălăjel.

Proiectul a fost lansat în martie 2015 și s-a derulat în baza unor parteneriate dintre DGASPC Neamț și Primăriile Târgu-Neamț, Răucești și Pipirig. A avut ca beneficiari 150 de copii, dintre care 30 de etnie romă, pentru care au fost oferite servicii tip școală după școală, educație pentru sănătate, petrecerea timpului liber, consiliere, informare și sprijin pentru copii și părinți, dar și alte forme de sprijin precum servicii de catering (o masă caldă pe zi), tabere și excursii, rechizite-jocuri, jucării, materiale pentru dezvoltarea cognitivă, premii sub formă de echipamente sportive, materiale igienico-sanitare, cadouri de Crăciun.

“Acest proiect a fost unul de suflet pentru instituția noastră și echipa de implementare, iar acum, ajunși la final, suntem mândri să spunem că ne-am îndeplinit obiectivele propuse și credem că am reușit să aducem bucurii și speranță copiilor și familiilor lor. Am oferit servicii unor copii proveniţi din familii modeste. Totul a fost posibil și ca urmare a mobilizării exemplare a comunităților locale”, a declarat Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Proiectul a fost finanțat prin Programul RO 10 – CORAL, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea totală a fost de 1.506.204 lei și s-a derulat pe o perioadă de 20 de luni. (C.T. STURZU)