Femeie atacată pe stradă lângă sediul Poliției, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie din Roman, care se întorcea de la serviciu, de la schimbul II, în seara de 24 octombrie, a fost atacată de un necunoscut, într-o zonă bună a orașului, la 200 de metri de sediul poliției. Individul i-a pus un cuțit la gât și a amenințat-o că dacă țipă și nu merge spre direcția în care o conduce el, nu va ezita să-l folosească. Femeia și-a asumat riscul, s-a smucit din brațele agresorului și a țipat din toate puterile. A fost auzită taman de asistentul medical de la poliție, care se afla în apropiere, împreună cu doi cunoscuți. Toți au alergat după agresor și l-au urmărit până ce a intrat în scara unui bloc. Între timp a ajuns și un echipaj de poliție și l-a prins în blocul în care se refugiase. Polițiștii n-au fost surprinși să constate că este vorba despre o veche cunoștință de-a lor, Andrei Adrian Burdulia, care a mai fost condamnat pentru atacuri asupra femeilor. Individul a fost dus direct la parchet, iar înziua de 25 octombrie a fost prezentat instanței.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Burdulia Andrei-Adrian, reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Neamţ, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de viol, prevăzută de art. 32 din noul Cod penal (NCP) raportat la art. 218 alin. 1 Cod penal (NCP) cu aplicarea art. 41 alin. 1 NCP şi art. 43 alin. 5 NCP, în dauna persoanei vătămate P.N., începând cu data de 25 octombrie 2016 şi până la data de 23 noiembrie 2016”.

Pe 17 iunie 2011, Burdulia a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, pedeapsă la care s-a adăugat una mai veche, de 2 ani, din 2007, care inițial fusese cu suspendare. În total a primit 5 ani și 4 luni, dar se vede că nu s-a învățat minte și cum se vede liber pe străzi, cum mai atacă o femeie. Iar faptul că a început să poarte cuțit și nu ezită să-și amenințe victimele cu moartea sporește gradul de pericol pe care îl prezenta până acum.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentTÂRGU-NEAMŢ: Final de proiect județean destinat copiilor în dificultate
Articolul următorIuganu și Toskovic, convocate pentru EURO 2016
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.