0:00

Două containere au luat foc spre sfârşitul săptămânii trecute în două zone din oraşul Târgu-Neamţ: str. Petru Rareş şi parcarea de la stadion.

Reprezentanţii societăţii Rossal zona 3 Târgu-Neamţ, prin responsabilul Mihail Florea, ne explică: „S-a dat foc la două containere de plastic pentru gunoiul selectiv. Nu ştim de către cine şi nici de ce. Un container costă 25 de milioane lei vechi. În loc să selectăm şi să depunem colectiv gunoaiele, dăm foc la containere. Curios, şi în acelaşi timp revoltător pentru mine, este faptul că niciun cetăţean nu a sesizat că aceste containere iau foc. La cum arată containerul de pe str. Petru Rareş focul a ţinut cel puţin 15 minute. Plus că plasticul scoate şi fum. O să fac reclamaţie la Poliţie, mai ales că a mai fost un container care a luat foc şi anul trecut, în zona Poştei noi, în spate. Este posibil ca cineva să fi aruncat vreo ţigară aprinsă, mai ales că în week-end a fost şi Noaptea Muzeelor, iar în parcare regulat sunt tineri care petrec multe ore pe timpul nopţii. Nu pot să acuz pe nimeni, dar trag un semnal de alarmă către toţi cetăţenii oraşului să fie civilizaţi, să nu fie neglijenţi şi să nu mai arunce ţigări aprinse sau cenuşă fierbinte în containere. Există riscul de incendii”.

Târgu-Neamţ: Containere incendiate din neglijenţă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFlorin Tofan, şeful Poliţiei Locale Târgu-Neamţ nu ştia despre cele două containere care au ars: „Nu ştiam acest lucru, dar cei de la Rossal pot face o plângere la Poliţia Naţională. Nu este de competenţa noastră.

Contactat telefonic, Ionel Ungurianu, directorul societăţii SC Civitas COM SRL, care administrează parcarea de la stadion, ne-a declarat: „Containerul nu este pe terenul administrat de Civitas. Este pe domeniul public. Am fost sunat de dimineaţă de dl. Florea de la Rossal şi i-am explicat că avem cameră de luat vederi care este cu spatele la container, pentru că acea camera video supraveghează doar obiectivul nostru, în speţă parcarea. Însă ar trebui ca acel container să fie mutat din acea zonă, pentru că există riscul ca la un eventual incendiu să ia foc modulele de lemn din vecinătate. Deja am făcut adresă la primărie ca acel container să fie mutat”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentArestat pentru tâlhărirea și hărțuirea fostei neveste
Articolul următorACTUALIZARE Mascaţii caută un individ care şi-a înjunghiat soţia şi socrii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.