braconierDoi fraţi din Târgu Neamţ, care erau în atenţia poliţiştilor, pentru că au deja faimă de braconieri locali, sunt cercetaţi pentru uciderea unei căprioare şi a puiului ei.

Ancheta a început, în noaptea de 9 spre 10 octombrie, dar a presupus obţinerea autorizaţiilor de percheziţie şi investigaţiile de rigoare, aşa încât primele măsuri s-au luat câteva zile mai târziu.

„În noaptea de 09/10.10.2015, în jurul orei 03.45, polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au identificat pe raza comunei Pipirig, în satul Stânca o autoutilitară abandonată, despre care existau indicii că ar fi fost folosită la braconaj”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În maşină au fost găsite obiecte de îmbrăcăminte și ustensile folosite la braconaj, iar alături o căprioară împuşcată, lângă puiul ei mort. Probabil că braconierii fiind „miloşi” s-au gândit că mama ar putea suferi, dacă rămâne fără pui şi invers, aşa că i-au „executat” pe amândoi.

Autorii faptei „bune” sunt un bărbat de 46 de ani din Târgu Neamţ, care este şi proprietarul autoutilitarei, şi fratele său, în vârstă de 40 de ani. În casa celui din urmă, poliţiştii au găsit trei arme letale de vânătoare, precum și mai multe cartușe de fabricație industrială. Maşina, armele cu muniţie cu tot şi cadavrele de animale au fost confiscate „în vederea continuării cercetărilor”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: 15 localităţi conectate gratis la internet! Vezi dacă te numeri printre fericiţi!
Articolul următorBarometrul traiului de „lux”: oameni atacaţi pentru bere la PET şi nuci
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.