arestat 05Doi tineri din Săbăoani şi un al treilea din Târgu Neamţ au fost reţinuţi şi duşi la arestare, în ziua de 14 octombrie, sub acuzaţia de tâlhărie.

Primii doi – unul de 18 ani şi celălalt de 33 de ani – au atacat un bărbat de 54 de ani, care se afla într-o staţie de autobuz din Săbăoani, în seara de 12 octombrie. Omul a fost buzunărit brutal şi, în câteva secunde, lăsat fără portofelul în care avea 40 de lei, fără pachetul de ţigări şi fără PET-ul de bere de doi litri şi jumătate. A depus reclamaţie la poliţie şi, în câteva ore, autorii tâlhăriei au fost prinşi şi reţinuţi.

În după-amiaza de 13 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale de la Târgu-Neamţ au avut şi ei de soluţionat o reclamaţie de tâlhărie. De data asta „prada” a fost… o găleată cu nuci, folosită drept „armă”.

„Un tânăr de 21 de ani din localitate este cercetat pentru faptul că, în jurul orelor 13.30, ar fi pătruns într-o curte cu intenția de a sustrage nuci, iar când a fost surprins de proprietar, l-a lovit cu o găleată în care avea nuci, după care a fugit sărind gardul”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Tânărul a fost reținut pe baza de ordonanţă, pe o perioada de 24 ore, și a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Neamţ, iar astăzi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ cu propunere de arestare preventivă”. (C. MIRCEA)