Atenţie, ţepari pe internet! Au păcălit oameni din Neamţ, Bacău şi Suceava!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii din Bacău au depistat doi “juni” de 17 ani, pe care îi bănuiau că ar fi înșelat mai multe persoane din țară, oferind spre vânzare, pe internet, diverse bunuri.

Cei doi au fost prinşi, pe 13 octombrie, într-un oficiu postal din Bacău, în momentul în care mai puneau la cale “afaceri” de genul celor practicate până i-au surprins oamenii de ordine.

Din cercetări a rezultat că cei doi ar fi oferit spre vânzare pe internet diverse produse, iar după ce erau contactați de cumpărători le-ar fi expediat acestora produse fără valoare.

“Asupra minorilor au fost găsite de către polițiști trei colete poştale și 9 mandate poștale, pe numele unor cetățeni din județele Bacău, Cluj, Brașov, Maramureș, Neamț, Sălaj, Dolj, Suceava și municipiul București. De asemenea, asupra lor a fost găsită suma de 977 de lei”, se precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Bacău.

Cei doi bănuiți au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Bacău în vederea cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

SFATURI

Nu plătiți în avans pentru bunurile comandate pe internet.

Folosiți un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire.

Achitați produsul achiziționat numai după ce vă asigurați că ați primit ceea ce comandat.

Dacă oferta este extrem de tentantă ar trebui să luați în considerare existența unor detalii care ar fi putut fi omise din anunțul de vânzare.

Dacă vânzătorul vă presează să încheiați tranzacția, manifestați prudență! (ZCH NEWS)

Articolul precedentBarometrul traiului de „lux”: oameni atacaţi pentru bere la PET şi nuci
Articolul următorAccident mortal la Valea Seacă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.