farmacie tg

În Târgu Neamț nu există nicio farmacie non-stop, deşi mulţi cetățeni ai urbei își doresc o asemenea facilitate. Din cele 9 farmacii din Târgu Neamț niciuna nu are un program non-stop, spre disperarea multora, care, în miez de noapte, nu au de unde să cumpere medicamente. Mulți dintre administratorii farmaciilor din Târgu Neamț consideră că o astfel de iniţiativă implică foarte multe costuri, ceea ce nu justifică un program prelungit doar pentru două sau trei persoane care vin noaptea și cumpără medicamente. „Nu merită din punct de vedere financiar ca o farmacie la Târgu Neamț, să fie deschisă non-stop. O asemenea inițiativă, implică foarte multe costuri, sporuri pentru angajații care lucrează pe timp de noapte, iar efectiv, pentru două sau trei persoane care vor veni să cumpere medicamente în timpul unei nopți, chiar nu merită. Vă dați seama că, dacă ar fi meritat, am fi avut farmacia non-stop”, a declarat Dana Florescu, administratorul unei farmacii din centrul orașului Târgu Neamț. Un alt administrator de farmacie mărturisește că, pe această temă, a avut loc și o întâlnire a farmaciștilor din oraș, în care s-a expus un caz concret. Una din farmacii, a pus un afiș cu numărul de telefon pentru cazuri de urgență pe timpul nopții, dar au fost sunați doar de trei ori într-un an de zile, de către persoane de etnie rromă.

Primarul Daniel Harpa a recunoscut că, personal, a avut nevoie de niște medicamente pe timpul nopții și nu le-a putut procura, în lipsa unei farmacii non-stop: „Am multe solicitări de la cetățenii din oraș, care doresc să existe o farmacie cu program non-stop, mulți dintre ei, având urgențe pe timpul nopții, din cauza copiilor cu febră sau alte probleme de sănătate, și nu au avut de unde să cumpere medicamente. Chiar și eu am avut nevoie într-o noapte de niște medicamente pentru unul din copiii mei. Noi, administrația locală, venim în sprijinul ideii de înființare a unei farmacii non-stop, venim în sprijinul oricărei probleme pe care ne-o expun administratorii de farmacii, dar să înțeleagă și dânșii și să vină în sprijinul locuitorilor orașului Târgu-Neamț”.

Cetățenii din Târgu Neamț au opinii unanime în privinţa necesităţii unei farmacii cu program non-stop.

L.R, 40 de ani, vânzătoare: „O idee foarte bună, dacă s-ar deschide o farmacie non-stop la noi în oraș. Chiar e nevoie și nu este niciuna. În alte orașe există asemenea farmacii”.

M.V, 63 de ani, pensionară: „Nepoțica mea a avut febră într-o noapte, și nu aveam de unde să cumpăr medicamente. Ar fi bine să fie o farmacie non-stop și la noi în oraș”.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentCombaterea cerşetoriei, acţiune imposibilă?
Articolul următorFrăția Salmonellei