0:00

Ţara are nevoie de vreo 300 de jandarmi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Eşti în dilemă? Te găseşti la o răscruce de drumuri şi încă nu eşti hotărât ce cale să urmezi? Dacă şi pentru tine Demnitatea, Onoarea şi Legea sunt lucruri de căpătâi, vino alături de noi. Alege drumul cel bun! Alege Jandarmeria Română!”. Acesta este sloganul cu care toate inspectoratele de jandarmi din ţară speră să atragă tinerii care vor să urmeze o carieră militară. Pentru sesiunea de admitere din acest an, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate 298 de locuri în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Poliţie, specializarea „Ordine şi siguranţă publică” scoate la bătaie 40 de locuri la învăţământul de zi, din care două pentru rromi, două pentru maghiari şi două pentru alte minorităţi. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu are două locuri la finanţe- contabilitate şi 4 la intendenţă. La ambele instituţii de învăţământ superior durata studiilor este de 3 ani.

Academia Tehnică Militară Bucureşti nu scoate decât două locuri la concurs în acest an, unul la transmisiuni, celălalt la calculatoare şi sisteme informatice, durata studiilor fiind de 4 ani. Învăţământul postliceal este ceva mai generos, atât Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani cât şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni având câte 125 de locuri disponibile. cu menţiunea că unitatea de la Fălticeni are toate locurile rezervate pentru romi. Cei care doresc să devină subofiţeri nu au de învăţat decât doi ani în şcolile postliceale. Printre condiţiile obligatorii se numără cetăţenia română, diploma de bacalaureat, vârsta sub 27 de ani, nota de la purtate de minim 8, lipsa antecedentelor penale şi înălţimea minimă )1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile).

Candidaţii care optează pentru admiterea într-o instituţie de învăţământ universitar pot participa şi la concursul de admitere în una din şcolile de subofiţeri. Informaţii despre condiţiile de participare la concurs, conţinutului dosarului de recrutare, organizarea şi desfăşurarea concursurilor de admitere se găsesc pe site-urile unităţilor de învăţământ, dar şi pe pagina de internet a Jandarmeriei Române (www.jandarmeriaromana.ro). De asemenea, orice candidat se poate informa şi de la Inspectoratul de Jandarmi Neamţ, situat pe strada V.A. Ureche nr. 4-6, în Piatra Neamţ, sau la telefonul 0233/230391, interior 24535, 24407. (C. MIRCEA)

Articolul precedentGândirea PSD-istă amenință proiectele europene din Neamț
Articolul următorMiriuţă pentru FC Ceahlăul: ”Te iubesc, dar te voi bate!”