pietricica turism

Ceahlăul i-a oferit lui Vasile Miriuță tot ce și-ar putea dori un tânăr tehnician, care vrea să se afirme în Liga I. Condiții, o echipă ce în vara trecută îmbina tinerețea cu profesionalismul unor jucători experimentați și un obiectiv modest pentru o echipă de provincie cantonată ani la rând în lupta pentru evitarea retrogradării. Obligat, cumva din punct de vedere moral, dar și animat de propriul orgoliu specific maramureșenilor, Vasile Miriuță a reconstruit echipa, a rescris filosofia fotbalului pentru o echipă de provincie, modestă și a luat-o, practic, de la zero. A fost o trasformare care a uimit mai mult decât pungile cu energizante din repriza secundă. O transformare care i-a uitmit și pe conducătorii Ceahlăului, care-și frecau mâinile de bucurie că pot da lovituri după lovituri pe piața trasnferurilor. Numai că socotelile de acasă nu s-au potrivit, iar Vasile Miriuță a decepționat pentru prima și ultima oară la Ceahlăul. După ce a declarat că vrea să-și ducă contractul la bun sfârșit, sau măcar primul an de contract, a plecat la CFR Cluj, acolo unde antrenorii sunt ”tocați” de patroul Arpad Paskany, instabil emoțional pentru un campionat atât de agitat.

Cine aduce pizza, în caz de victorie?

Ce a lăsat Vasile Miriuță în urmă, la Piatra Neamț se vede cu ochiul liber, jucători care îl regretă până și pentru simplul gest de le oferi o pizza și o bere în vestiar, la finalul partidelor terminate cu victorii. Un fel de masă în familie care a unit vestiarul și caracterul fotbaliștilor. Schimbarea antrenorului Costel Ilie, cu Marian Bondrea, n-a rezolvat decât pasarea responsabilităților între cei doi tehnicieni, pentru că tot jucătorii dau tonul ”muzicii” în teren, ori la acest capitol Ceahlăul a greșit în ultimele patru etape.

De ce a plecat Miriuță ?

Vasile Miriuță a plecat la CFR Cluj să resusciteze un bolnav închipuit. Cum să-i spui altfel unei echipe finanțate de Arpad Paskany, care declară că are probleme cu banii și apoi presa demonstrează că patronul CFR Cluj a avut un rol determinant în atragerea drepturilor de televizare din sezonul 2014-2015, către televizunile unde acesta avea acțiuni? Alții spun că Miriuță n-a acceptat amestecul conducerii administrative a Ceahlăului în formarea echipei. Nici măcar la stadiul de sugestii și cu atât mai puțin cele venite prin telefon. După Rednic și Grigoraș, presa l-a ”îngropat” deja pe Vasile Miriuță, chiar dacă acesta mai păstrează șanse mici pentru a califica CFR-ul în Europa.

“În fiecare săptămână se spune că vine un antrenor, chiar dacă batem sau pierdem, dar noi, maramureșenii suntem cam greu de ucis. Eu am contract în continuare şi îmi fac treaba până la sfârşit. Aş vrea să facem un CFR mare la Cluj, să avem un grup unit precum Atletico, cu atitudine, caracter şi determinare la jucători“, a spus Miriuţă.

Asta înseamnă că sâmbătă, contra Ceahlăului, gazdele vor juca la victorie.Nu este imposibil să mai sperăm la un loc de Europa League. Dinamo şi Vaslui sunt două echipe foarte bune, dar mai sunt puncte în joc. Am pregătit meciul cu Ceahlăul și le transmit că îi iubesc, dar suntem profesioniști și pe teren îi vom învinge. Nu mă interesează speculațiile, că am rămas prieten cu cei de la Ceahlăul, este ceva firesc, dar asta… în afara terenului. Ne întânim la un pahar de vin și discutăm. Mă interesează sâmbătă, doar să luăm punctele care ne pot duce în Europa League”, a precizat Vasile Miriuță.

Sărbătorile Pascale sunt în plan secund

De partea cealaltă, Ceahlăul ”gâfâie” înaintea Învierii. Nu s-a mai gândit nimeni la ouă roșii, pască, sau cozonac, ci la formula de succes prin care pietrenii să depășească pasa proastă prin care trec. În ceea ce privește conducerea administrativă, tranzacția anunțată cu miliardarul gorjean Nicolae Sarcină a rămas în aer. Șansa unei lovituri de imagine rămâne doar în sarcina jucătorilor care vor fi sâmbătă pe teren, la Cluj. Ori, la acest capitol Marian Bondrea va fi din nou pus în postura de a schimba garnitura din mers. Lucas Garcia și Ștefănescu acuză rupturi musculare și vor rata finalul acestui campionat, iar Vlad Achim este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Al patrulea jucător indisponibil este fundașul lituanian Slavikas, care trebuie să se opereze la genunchi și va fi indisponibil până la vară. Vor reintra Cânu, Marc și Dumitraș, dar tocmai inconstanța unui 11 stabil îi dă aceleași bătăi de cap lui Marian Bondrea, ca și lui Costel Ilie. Aveam mare nevoie de jucători pentru că oricând pot apărea suspendări. Acum ne confruntăm cu și mai mari probleme de lot. Verdictul medicilor in cazurile lui Ștefănescu și Garcia este unul pe care nu ni-l doream. Nu mai pot conta pe ei până la finalul sezonului“, a declarat Marian Bondrea, antrenorul principal al Ceahlăului.

Acesta are toate motivele să fie îngândurat. După meciul cu CFR Cluj, programat în sâmbăta Învierii, la ora 19.30, urmează, vineri, 25 aprilie, de pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaș, vecina de clasament a pietrenilor, angrenată și ea în lupta pentru evitarea retrogradării.

Cristi SOROCEANU

4 COMENTARII

  1. Si uite asa ne batem la retrogradare ,cand in tur Pinalty si Mestecaneanu ,ziceau ca 26 -27 de puncte sunt mai mult decat isi doreau,adica baieti ,nu are rost sa mai trageti ca v-ati indeplinit obiectivul,acum…..tremurati pana la ultimul joc.

  2. Cred ca este prea increzator,s-ar putea ca CEAHLAUL sa se mobilizeze exemplar tocmai cu el ca adversar ,mai sunt destule exemple.Desi avem probleme mari la mijlocasi,ne asezam pe trei linii si bagam …autobaza.HAI Ceahlaul!Trebuie sa mai dam si gol ca-i prea mare seceta.

Comments are closed.