Ședința Delegației Permanente Teritoriale Neamț a PNL s-a terminat, dumincă, 15 iunie, cu un scandal monstru între cele două tabere constituite în jurul senatorului Eugen Țapu (președintele organizației pietrene) și a deputatului Dorinel Ursărescu (președintele organizației județene). Disputa a fost bine gestionată de protagoniști, detaliile importante din interior ajungând cu greu în public.

Tema ședinței a fost aprobarea listei delegaților la Congresul Extraordinar de la sfârșitul lunii. E vorba de 22 de delegați aleși, lor alăturându-se parlamentarii Ursărescu și Țapu ca delegați de drept. Mandatul ce urma îndeplinit consta în susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la președinția partidului, acordul pentru trecerea PNL de la Alianța Liberalilor și democraților Europeni (ALDE) la Partidul Popular European (PPE) și aprobarea fuziunii cu Partidul Democrat Liberal.

Ce s-a întâmplat înainte de votarea delegaților (oficial propuși de Biroul Politic Teritorial) e dificil de reconstituit. Cert este că susținătorii lui Țapu au părăsit ședința, contestând apoi modalitatea de votare. Contestația, potrivit unor surse din partid, a fost judecată oficial de Curtea de Arbitraj a PNL ieri după-amiază, cele două tabere fiind programate la înfățișare la București, la ora 17. Se vorbește că fiecare şi-a dus susținătorii săi. Fostul prefect George Lazăr era dat drept avocat oficial al conducerii județene, în timp ce alături de Eugen Țapu erau așteptați câțiva primari fideli.

Conform statutului, după ce este admisă, contestația e judecată mai întâi în completul de 3 judecători. Dacă este cazul, recursul ajunge la completul de 5, în recurs, după care decizia devine executorie pentru organismele de conducere alese. (Z.C.H.)

Articolul precedentScandal cât Moldova pe tema proiectului european Apa Serv
Articolul următorDirectiva de complicitate cu Băsescu

3 COMENTARII

  1. SI URSARESCU SI TAPU SUNT O APA SI UN PAMANT, ASA CA AR TRBUI SA-SI VADA DE TREABA LOR FIINCA AU STRICAT PNL-ul Neamt si nu isi vad decat interesele personale!! DOUA PERSONAJE DIN CARAGIALE CAM ASA POT FI DESCRISI PE SCURT ACESTI DOI INDIVIZI!

  2. Asa este.Iohannis ar trebui sa-i demita pe amandoi,fiindca nu au avut bunul simt ca dupa alegerile europarlamentare,sa-si dea demisia de onoare.Dar cum nu au onoare,se sapa unul pe altul si se fac de ras in fata membrilor si a alegatorilor.Cum or fi ajuns astia doi parlamentari?

Comments are closed.