0:00

Tânăr prins beat la volan și fără permis, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDacă va fi prins la volan, pe drumurile publice, în următoarele două luni, un tânăr de 33 de ani, din Pipirig, poate fi arestat preventiv. Măsura a fost dispusă de judecători, tot de la un incident în trafic, ce a avut loc pe 7 decembrie 2022.

În acea zi, în jurul orei 17:20, tânărul a fost oprit de polițiștii rutieri, iar în afară de faptul că nu avea permis de conducere, era și băut aparatul etilotest indicând 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost condus la o unitate spitaliească pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, timp în care tânărul ar fi încercat, în mod repetat, să le ofere bani polițiștilor, fără a specifica o sumă concretă.

În baza înregistrărilor oferite de body-cam-ul unuia din oamenii legii, procurorul de caz a luat decizia de a-l prezenta pe tânăr în fața judecătorilor de la Tribunalul Neamț, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a decis aplicarea celei mai blânde măsuri, controlul judiciar pentru 60 de zile.

În acest timp, până pe 6 februarie 2023, bărbatul are de respectat o serie de obligații și judecătorii i s-au impus mai multe interdicții, printre care să nu conducă nici un fel de autovehicul. ”(…) pune în vedere inculpatului că, în cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive”, conform Tribunalului Neamț.

(G. S)

Articolul precedentScandal cu mascați și negociator la Cândești
Articolul următorNeamț. Razie în trafic: amenzi de 110.000 lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.