0:00

Scandal cu mascați și negociator la Cândești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat în vârstă de 55 de ani, din localitatea Bărcănești, comuna Cândești, a pus pe jar atât vecinii, cât și forțele de ordine și cele de intervenție, după ce a amenințat că-și dă foc la casă. În după amiaza de ieri, 11 decembrie 2022, bărbatul s-a urcat în podul casei cu o butelie de gaz, nu înainte de a stropi totul în jur cu benzină.

Având în vedere toate acestea, la locul incidentului au fost alocate forțe de intervenție de la IPJ Neamț, luptători din cadrul SAS Neamţ, împreună cu un negociator, precum și pompieri de la ISU Neamţ.

Echipajele de intervenție au procedat la delimitarea zonei de risc, evacuarea imediată a tuturor persoanelor din împrejurimi, iar cu sprijinul autorităţilor locale s-a procedat la debranşarea locuinţei de la reţeaua electrică”, notează un comunicat al IPJ Neamț.

Pompierii au creat o cale de acces în podul locuinței pentru a ajunge la persoană și au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, prin crearea unei perdele de apă. La scurt timp bărbatul a fost imobilizat de oamenii legii, ulterior aceasta fiind internat într-o unitate medicală”,

În pod, anchetatorii au găsit o butelie de gaz cu arzătorul cuplat, un aragaz de campanie și mai multe bunuri ce puteau întreține un eventual incendiu.

(G. S)

Articolul precedentTârgu Neamț: Fără curent pe str. Băile Oglinzi
Articolul următorTânăr prins beat la volan și fără permis
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.