pietricica turism

Un tânăr de 27 de ani, din Roman, a fost ridicat de mascați din podul unui imobil, unde se ascundea, în seara de 11 februarie. Pe numele lui exista un mandat de arestare, pentru tâlhărie, iar individul fusese pus în urmărire națională.

“La data de 22.11.2017, acesta împreună cu alţi doi tineri, a pătruns fără drept în locuinţa unei persoane din municipiul Roman, după care, prin exercitarea de violenţe şi prin ameninţări, i-a sustras suma de 1.500 lei”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Capturarea tâlharului s-a petrecut în contextul în care, în seara de 11 februarie, în municipiul Roman și în localitățile care țin de Secția de Poliție Rurală Ion Creangă a fost organizată o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, în special a infracțiunilor comise cu violență și a celor săvârșite contra patrimoniului.

“În intervalul orar 18:00-22:00, efective de poliție de la subunitățile implicate, jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat pentru combaterea faptelor care tulbură ordinea și liniștea publică și depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni. Poliţiştii au verificat 18 localuri de alimentație publică și 10 obiective pe linia asigurării pazei, fiind legitimate 132 de persoane. De asemenea, au fost instituite opt filtre în trafic, fiind controlate 53 de autoturisme, pentru a verifica atât persoanele, cât și bunurile ce ar putea proveni din infracțiuni”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea. Polițiștii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.000 de lei. (C.M.)