0:00

Luni, 12 februarie, un microbuz şcolar a fost implicat într-un incident chiar în faţa sediului primăriei din comuna Vânători-Neamţ. Microbuzul era plin cu copii şi venea de la Grădiniţa cu program prelungit din Branişte şi se îndrepta spre liceul din centrul comunei, pentru a lăsa copiii ce erau aşteptaţi de părinţi. Însă şoferul, nu se ştie din ce motive, a ajuns cu maşina în capătul primului pod ce duce pe o uliţă paralelă cu primăria. Din fericire, nu au fost victime în rândul copiilor.

La faţa locului a sosit un echipaj de Poliţie, care a trebuit să facă faţă părinţilor revoltaţi pe şofer. Şoferul a fost dus sediul Poliţiei din comună.

„A intrat pe contrasens, în loc să intre în curtea liceului. A mers pe mijlocul şoselei şi s-a oprit în capătul podului. Cred că e beat. Când a intrat în postul de Poliţie a dat cu capul de uşă. Cred că nu văzuse uşa. Suntem revoltaţi. Putea să se întâmple o tragedie. Am mers şi noi în sediul de Poliţie şi la testul de alcoolemie a ieşit zero. Nu-mi dau seama cum”, ne spune E.C. mama unui copil din microbzul şcolar.

Între timp, apare la microbuz şi şoferul care ieşise din postul de Poliţie. Se împiedică şi cade în şanţul din faţa microbuzului. Se ridică speriat şi ne priveşte. Întrebat ce s-a întâmplat, domnul Gheorghe Airinei, şoferul microbuzului încearcă să ne explice: „Am vrut să intru în curtea liceului dar în acel moment ieşea o altă maşină. Şi a trebuit să o iau înainte ca să pot ajunge să intru în curtea primăriei şi apoi să întorc maşina şi să merg în curtea liceului”. Întrebat dacă a consumat alcool sau dacă este bolnav sau suferă de vreo afecţiune, acesta a negat toate variantele.

Contactat telefonic, viceprimarul Vasile Coşofreţ ne-a declarat: „Din fericire nu au fost victime. Asta e important. Din ce ştiu, şoferul de pe microbuz este bolnav. Chiar acum se află la spital. E şi pensionar. Cu siguranţă, după acest incident vom scoate la concurs postul de şofer pe microbuzul şcolii”.

Surse din cadrul Spitalului Târgu-Neamţ ne-au declarat că şoferul microbuzului se află la spital şi este suspectat că a avut un atac vascular în momentul incidentului.

C.T. STURZU

Articolul precedentTâlhar ”săltat” de mascați din podul unui imobil
Articolul următorVIDEO PMP Piatra Neamț – 6 minute conferință de presă, 15 minute întrebări
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.