Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, a depus, vineri, 9 februarie, o sesizare la Parchetul Roman prin care solicită să fie verificat modul în care s-au realizat lucrările “de amenajare a arterei rutiere Roman-Est”, se precizează într-un comunicat de presă. “Demersul parlamentarului nemțean a pornit de la faptul că, deși a fost inaugurat acum mai puțin de doi ani, drumul prezintă deja semne vizibile de degradare”, potrivit sursei citate.

Ocolitoarea Roman-Est (arhivă)

“Deși nu dețin probe sau informații referitoare la săvârșirea unor infracțiuni, nu pot să înțeleg cum un proiect de o asemenea valoare și importanță a fost ratat. Personal, consider că dacă s-au respectat toți indicatorii tehnici din proiect, nu ar fi trebuit ca drumul să se degradeze într-un timp atât de scurt. Nu este posibil ca la mai puțin de 2 ani de la inaugurarea drumului respectiv, să avem un carosabil plombat, cârpit, ondulat și deformat. Deschizi centura în campania electorală și în mai puțin de 10 luni începi deja să o repari. Este normală o astfel de situație? Nu știu, sper să ne răspundă procurorii la această întrebare”, a declarat deputatul Iulian Bulai.

Deputatul Iulian Bulai

“Reabilitarea acestui drum a durat 6 ani și a costat peste 10,7 milioane lei, iar recepția a avut loc pe 11 mai 2016. Cu toate acestea, la numai 10 luni de la definitivarea lucrărilor, au fost necesare noi lucrări pentru că începuseră să apară gropi și denivelări, potrivit relatărilor din presa locală”, se mai menţionează îm comunicatul de presă. (ZCH NEWS)