0:00

SURPRINŞI DE IARNĂ! Neamţ, Iaşi şi Suceava nu au contracte de deszăpezire!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei judeţe din nordul şi estul Moldovei (Neamţ, Suceava şi Iaşi) intră în iarnă fără contracte de deszăpezire, deoarece nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţiile organizate de compania de drumuri.

CNADR vrea să încheie contracte doar pe un an, iar firmele sunt nemulţumite de banii pe care ar urma să-i încaseze, relatează stiri.tvr.ro.

“Firmele tradiţionale care prestau aceste servicii fie că au intrat în faliment, fie că sunt în insolvenţă. S-ar putea să fie de vină şi condiţiile pe care noi le-am impus prin caietul de sarcini, respectiv de a dota toate aceste utilaje cu GPS-uri pentru a şti exact şi a plăti exact prestaţia de pe drum”, a declarat Florin Dascălu, director Direcţia Întreţinere Drumuri Naţionale.

Fără contracte de deszăpezire mai sunt judeţele Dolj, Brăila şi Ilfov, iar în această situaţie este şi centura Sibiului, A1 Bucureşti – Piteşti sau A2 Bucuresti-Lehliu.

Compania de drumuri va încerca o altă soluţie, licitaţie pe sectoare mai mici. Suceava este primul judeţ pe care ninsorile l-au prins nepregătit. Până când se va relua procedura, drumurile sunt deszăpezite cu utilajele CNADR. Compania are un buget de aproape 40 de milioane de euro pentru această iarnă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIARNA LA NEAMŢ: Peste 11.000 de familii nu au încă energie electrică!
Articolul următorAccident mortal comis de un şofer din Republica Moldova
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.