Trei judeţe din nordul şi estul Moldovei (Neamţ, Suceava şi Iaşi) intră în iarnă fără contracte de deszăpezire, deoarece nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţiile organizate de compania de drumuri.

CNADR vrea să încheie contracte doar pe un an, iar firmele sunt nemulţumite de banii pe care ar urma să-i încaseze, relatează stiri.tvr.ro.

“Firmele tradiţionale care prestau aceste servicii fie că au intrat în faliment, fie că sunt în insolvenţă. S-ar putea să fie de vină şi condiţiile pe care noi le-am impus prin caietul de sarcini, respectiv de a dota toate aceste utilaje cu GPS-uri pentru a şti exact şi a plăti exact prestaţia de pe drum”, a declarat Florin Dascălu, director Direcţia Întreţinere Drumuri Naţionale.

Fără contracte de deszăpezire mai sunt judeţele Dolj, Brăila şi Ilfov, iar în această situaţie este şi centura Sibiului, A1 Bucureşti – Piteşti sau A2 Bucuresti-Lehliu.

Compania de drumuri va încerca o altă soluţie, licitaţie pe sectoare mai mici. Suceava este primul judeţ pe care ninsorile l-au prins nepregătit. Până când se va relua procedura, drumurile sunt deszăpezite cu utilajele CNADR. Compania are un buget de aproape 40 de milioane de euro pentru această iarnă. (ZCH NEWS)