0:00

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă că bugetul Programului „Rabla Plus” (dedicat maşinilor electrice) va fi suplimentat cu 15 milioane de lei, începând de luni, 15 iulie.

„Bugetul alocat inițial pentru persoanele fizice, în valoare de 15 milioane de lei, a fost rezervat integral la aproximativ 3 luni de la lansarea programului, ceea ce demonstrează interesul tot mai crescut al românilor față de acest tip de autovehicule prietenoase cu mediul, comparativ cu anul 2018, când același buget de 15 milioane de lei a fost rezervat pe parcursul întregului an”, precizează AFM, într-un comunicat de presă.

Suplimentare de 15 milioane de lei pentru Programul „Rabla Plus”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În cadrul acestui program, românii pot beneficia de un ecotichet de 45.000 lei, dar care să nu reprezinte mai mult de 50% din preţul de comercializare al unui autovehicul nou, pur electric. În cazul achiziționării unui autovehicul nou, electric, plug-in, cu sursă de alimentare externă, cumpărătorul poate primi 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare al autovehiculului. Acest tip de autovehicul hibrid trebuie să genereze o cantitatede emisii de CO2 mai mică de 50g/km (maximum 70 g CO2/km, conform standardului WLTP). De asemenea, accesarea Programului Rabla Plus nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus. În cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de 8 ani și decide să achiziționeze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât și de ecotichetul de 45.000 lei. În situația achiziționării unui autovehicul electric hibrid plug-in, cumpărătorul va încasa prima de casare de 6.500 lei și ecotichetul de 20.000 lei”, potrivit aceleaşi surse.

Alte detalii despre acest program se pot afla AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPatru iresponsabili la volan opriți de polițiști
Articolul următorTuriști nordici rămași blocați lîngă Parcul Național Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.