pietricica turism

Un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Piatra Neamț, a fost depistat la volan cu o concentrație alcoolică de peste 1,00 mg/l în aerul expirat. Sâmbătă, 13 iulie 2019, el a fost oprit, pe DN 17B, de un echipaj al Secției de Poliție Rurală Bicaz, iar la testarea etiloscopică a rezultat peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit Georgianei Moșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Alți trei bărbați au fost depistați conducând băuți, într-o singură zi. Pe 12 iulie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț l-au depistat pe bd. General Nicolae Dăsclăescu pe un bărbat de 51 de ani, din localitatea Dumbrava Roșie, care era la volan, iar la testarea etiloscopică a rezultat peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot cu 1,20 mg/l alcool expirat a fost găsit la volan un tânăr de 34 de ani care circula cu mașina prin comuna Bodești, iar un alt tânăr, de 27 de ani, a fost prins conducând pe DC 151, prin comuna Ceahlău, având peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră continuă acțiunile în vederea prevenirii evenimentelor rutiere și a conștientizării de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. În cele patru cazuri prezentate, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Reamintim că, în astfel de cazuri, șoferii rămân fără permisul de conducere pe timpul cercetărilor și, conform legii penale, riscă închisoarea de la 1 la 5 ani”, a precizat oficialul IPJ Neamț.

Iată câteva atenționări pe care le reactualizează poliția:

ALEGE VIAȚA! NU CONSUMAȚI ALCOOL ÎNAINTE DE A CONDUCE UN AUTOVEHICUL

* Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

* Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

* Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

* De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut fără drept de circulaţie.

* Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

* Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

* Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

 

(C.I.)