foto arhiva

Un bărbat de 51 de ani, din comuna Icușești, a fost reținut de polițiști și prezentat la Parchetul Roman, unde a primit control judiciar pentru 60 de zile. Nemțeanul a condus beat și neavând permis auto, s-a izbit cu mașina într-un podeț, după care a mers, liniștit, acasă. Acolo l-au găsit polițiștii care au fost anunțați despre eveniment de un localnic. Motivul pentru care a abandonat mașina este unul cu multe grade alcoolice.

„La data de 9 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Icușești. La fața locului polițiștii au descoperit un autoturism ce prezenta avarii produse în urma impactului cu un podeț, fără a fi identificat și conducătorul auto. La scurt timp, polițiștii au depistat șoferul, un bărbat de 51 de ani, din Icușești, care se afla la domiciliul său. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Vineri, 12 iulie, polițiștii au adunat suficiente probe pentru a-l reține pe „curajos” pentru 24 de ore. În dosarul deschis pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dispus plasarea bărbatului sub control judiciar pentru 60 de zile.

(C.I.)