reclama autocenter

Doi turiști nordici au rămas blocați cu mașina, în această seară, 14 iulie, pe un drum forestier din zona Secu. Intenția lor era să ajungă la Izvoru Muntelui și au preferat un traseu care să urmeze cumva pe lângă lacul Izvoru Muntelui și care să le ofere priveliștea asupra frumuseții locurilor. Doar că GPS-ul folosit probabil nu era actualizat și au ajuns pe un drum forestier, desfundat de ploi, pe care n-au mai putut înainta, așa că au cerut ajutor la 112. Un echipaj de militari de la Detașamentul de Pompieri din Piatra Neamț s-a deplasat cu o autospecială spre locul solicitării și au extras din noroi mașina cu turiști. „Colegii noștri cu autospeciala de intervenție au degajat autoturismul de pe drumul forestier din zona Secu și au scos-o pe drumul public pentru a ajunge spre Ceahlău, înapoi. Cei doi turiști nordici nu s-au deplasat pe Axial, ci au vrut să urmeze un traseu paralel cumva cu lacul Izvoru Muntelui și au ajuns în zona Secu. Discuțiile cu ei s-au purtat în limba engleză și spuneau ceva de GPS. Autoturismul a fost scos din noroi și apoi turiștii au fost conduși pe drumul spre Ceahlău”, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Pe Axial, adică pe DJ 155F care leagă Izvoru Muntelui de Stațiunea Durău, circulația rutieră este interzisă de câțiva ani fiindcă drumul este distrus.

(C.I.)

Articolul precedentSuplimentare de 15 milioane de lei pentru Programul “Rabla Plus”
Articolul următorHarta completă și orarul testelor RO-ALERT pentru județul Neamț

1 COMENTARIU

  1. Ca zona Secu nu-i in Parcul National Ceahlau nu prea conteaza si nici faptul ca de acolo spre Ceahlau poti merge doar pe DJ 155 F Axial (inchis circulatiei dar intens circulat) . Conteaza ca suntem loviti de paranoia 112 si de slugarnicia ISU atunci cand esti strain sau macar vorbesti cu putin accent . La telefon operatoarea intreaba 112 ce urgente aveti? Imediat va fac legatura la unii care-s multi dar….Am ramas cu masina pe un forestier langa Secu si nu chem o firma de tractari ca ma costa. Imediat va fac legatura la unii care-s multi dar…Bun, si ce urgenta-i asta incat sa trimiti tu echipaj de la Piatra Neamt cheltuind banii statului si irosind resurse care poate trebuie sa intervina la uncaz real , doar pentru a iesi cu orice pret in media cum ca ai rezolvat un caz de rahat . obligatoriu cu masina cu apa si spuma. Sunati oameni buni la 112 pentru orice , pentru ca nu va puteti cara sacosele din piata , pentru ca ati facut pana de cauciuc sau mai grav pana de carburant ,sunati cand nu gasiti taxiu la iesirea din crasma , sunati cu incredere un echipaj cu apa si spuma va veni neaparat.

Comments are closed.