0:00

Ștrandul de la Roman, obiectiv îndrăzneț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În această săptămână, primarul Laurențiu Leoreanu a vizitat șantierul de lucru de la Ștrandul Municipal. Predat în luna iunie constructorilor, obiectivul a început să capete contur. Noua investiție va cuprinde trei bazine, nu două ca până acum, fiind păstrat bazinul mare, amenajat un bazin pentru cei care învață să înoate și un altul pentru cei mici. Pe lângă amenajarea bazinelor, autoritățile sunt deja în tratative pentru concesionarea activităților sportive și cele de divertisment. Intrarea se va face prin partea dinspre nordul zonei, acolo unde se lucrează deja la amenajarea vestiarelor și dușurilor. Ștrandul va putea deservi circa 2.000 de persoane. Suntem în discuții cu un investitor care, pe cheltuiala sa, să amenajeze o bază sportivă. Vom avea și unități de alimentație publică”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Zona de bazine nu va avea nisip, ci vor fi amplasate șezlonguri pe pavele. La intrare se va amenaja o parcare pentru circa 300-350 de mașini. Zona va fi monitorizată video, nu pentru a spiona oamenii, ci pentru a asigura ordinea și curățenia. Vom fi drastici cu regulile ce trebuie respectate. Vor fi două bariere, una pentru intrarea în zona de agrement și o alta pentru spațiul cu bazine. În Consiliul Local vom stabili și tarifele. Vom gândi și variante de abonament. De întreaga administrare a zonei se va ocupa firma nou înființată – Urban Parc, care va mai avea în subordine și Parcul Municipal. Eu sper ca în doi ani și jumătate, zona să fie toată modernizată, iar anul viitor să fie gata partea de agrement, de bazine, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

În partea opusă a ștrandului au început deja lucrările pentru amenajarea unui spațiu pentru grătarele în aer liber. Un accent important se va pune și pe amenajarea de noi spații verzi. Dat fiind faptul că Ștrandul se află în imediata apropiere a Arhiepiscopiei, primarul Leoreanu vrea ca, pe marginea gardului ce desparte cele două obiective, să planteze mai multe sălcii. În plus, dacă vor exista proiecte europene pentru astfel de obiective, edilul Romanului se gândește la unul cel puțin măreț: Ideea, care-mi aparține, vizează amenajarea unei faleze, care să plece de la microhidrocentrala ce se află în imediata apropiere și să meargă până în zona Kaufland. Sperăm să obținem un proiect european”, a mai spus edilul. (C. MATEI)

Articolul precedentDe partid și de regiune
Articolul următorDezbatere publică a noului Cod Silvic la Neamț